Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šešelj zapalio zastavu

Kolinda Grabar Kitarović odgovorila na poruku Tomislava Nikolića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Šešelj zapalio hrvatsku zastavu usred Beograda uslijedile su poruke iz Hrvatske i iz Srbije.

"Prepoznajem Vašu iskrenu želju jačati naše dobrosusjedske odnose i u našim međudržavnim odnosima nadići svakojake incidentne situacije", stoji u poruci Kolinde Grabar Kitarović koju je u njezino ime svome srbijanskom kolegi, veleposlaniku Ivanu Mrkiću, prenio savjetnik predsjednice za vanjsku i europsku politiku Dario Mihelin, priopćeno je iz ureda predsjednice.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Ilustracija između 50 i 60 ljudi Hrvatska poslala prosvjednu notu Srbiji: Carinici satima držali 25 automobila s hrvatskim putnicima

Poruka hrvatske predsjednice uslijedila je nakon što je Tomislav Nikolić, također u osobnoj poruci, izrazio gnušanje zbog omalovažavanja državnog simbola Hrvatske, a u povodu incidenta u srijedu kada je optuženi ratni zločinac i vođa Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u Beogradu zapalio hrvatsku zastavu.

Nakon spaljivanja hrvatske zastave: Nikolić poslao poruku Grabar Kitarović

"Kao predsjednici država imamo osobitu odgovornost za sveukupno ozračje u odnosima i moja je nada da ćemo zajedničkim djelovanjem dodatno potaknuti rad vlada naših dviju država kako bi se konačno zatvorila neka od poglavlja iz nedavne prošlosti koja, čvrsto držim, treba riješiti među susjedima koji se okreću zajedničkoj europskoj budućnosti", stoji u poruci Grabar Kitarović srbijanskome predsjedniku.

"U tom bih smislu željela da naš budući susret donese istinski iskorak u našim odnosima čemu, sigurna sam, oboje težimo", istaknula je hrvatska predsjednica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene