Plaćate za zdravstvo, plaćate za mirovine, plaćate za škole, plaćate da curi voda po parkovima, sve to dodatno plaćate - a već ste sve to - platili. I to čim vam je poslodavac isplatio plaću.

Galerija


Evo računice na prosječnoj plaći. Ona je u lipnju iznosila 6470 kuna - no to je dio koji poslodavac isplati vama, a državi od vaše plaće isplati oko tri tisuće kuna.

Vezani članci Slika nije dostupna Znate li na što odlazi novac iz vaše plaće? Pogledajte tablicu koju donosimo i sve će vam biti jasno Slika nije dostupna Poduzetnici ogorčeni: 'Godišnje samo Turističkoj zajednici kupimo jedan jako dobar auto'

Dakle, vaša plaća zapravo iznosi 9406 kuna i 11 lipa. No od nje ste za mirovine trenutačnih umirovljenika dali 1410 kuna i 92 lipe. Uz to, za svoju ste mirovinu izdvojili još 470 kuna i 31 lipu.

U državnu blagajnu uplatili ste 893 kune i 97 lipa, s njima raspolaže država i od toga plaća administraciju, javne poslove, trebala bi izdvajati za obrazovanje, investirati...

Zatim ste malo dali i gradu. Svaki ima drukčiju stopu prireza. Zagreb ima najveću, pa ako ste stanovnik glavnog grada, za njegovo poslovanje izdvojili ste 160 kuna i 92 lipe.

I za kraj, jedan deblji račun platili ste za zdravstvene usluge - u iznosu od 1552 kune i jednu lipu! Bez obzira na to jeste li ih koristili - ili ste možda, zbog predugih lista čekanja, dodatno još platili i privatniku!

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr