Hrvatski sabor, glasanje (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Hrvatski sabor, glasanje (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Slično kao prethodnih godina, najviše je potrošeno na korištenje osobnih automobila za službene svrhe, za najam stanova te za zrakoplovne karte.


Saborski su zastupnici u ovoj godini, bez plaća, potrošili 8,7 milijuna kuna, što je za oko 370 tisuća kuna više nego u prošloj godini, pokazuje pregled troškova od 1. siječnja do 18. prosinca koji je Hrvatski sabor objavio u petak poslijepodne na redizajniranim stranicama.

Vezani članci Nikola Grmoja Reakcije na uhićenja: "Volio bih da imamo više epiloga, a manje spektakularnih uhićenja" Hrvatski sabor Nove promjene u saborskim klupama: Tko iz Sabora odlazi, a tko se vraća?

Slično kao prethodnih godina, najviše je potrošeno na korištenje osobnih automobila za službene svrhe (2,7 milijuna), za najam stanova (2,4 milijuna) te za zrakoplovne karte (nešto preko milijun kuna).

Za odvojeni život zastupnicima je isplaćeno 726 tisuća kuna. Zastupnik za odvojeni život ima naknadu od tisuću kuna mjesečno koju ne prima kad Sabor ne zasjeda, dakle, tri mjeseca u godini.

Za hotelski smještaj zastupnika ove je godine plaćeno 587 tisuća kuna, za cestarinu 458 tisuća, za dnevnice 304 tisuće, za režije u stanovima koje zastupnici koriste 250 tisuća kuna, za javni prijevoz (vlak, trajekt, autobus) manje od 28.500 kuna.

Najviše je, gotovo 162 tisuće kuna, "potrošio" SDP-ov Saša Đujić, potom HDZ-ov Miro Kovač (160 tisuća), pa SDP-ov Franko Vidović (157 tisuća), HDZ-ovi Sanja Putica (139 tisuća) i Željko Raguž (134 tisuće), pa SDP-ov Domagoj Hajduković (132 tisuće kuna). Mahom je riječ o zastupnicima čije troškove "diktiraju" dužnosti koje obnašaju, radi se o predsjednicima ili članovima radnih tijela koja podrazumijevaju česta putovanja izvan Hrvatske. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju