Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pri vrhu EU

Ne treba biti računovođa da se dođe do nekih podataka: Hrvati iz plaće za zdravstvo izdvajaju 16,5 posto. Gdje je novac?

Najprije premijer poručuje kako nije on računovođa pa da zna kada i koliko će se platiti veledrogerijama za ono što im država duguje i gdje krši sve moguće rokove. Na pitanje naše novinarke o dugoročnom rješenju, ministar Beroš rješenje nalazi u džepovima građana i ionako opterećenih plaća.

Iako ni novinari nisu računovođe, neki podaci su lako dostupni i itekako je vidljivo da su plaće Hrvata sve opterećenije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Problemi u zdravstvu - 5 Kriza u zdravstvu Ministar spominje mjere i modele, ali pacijenti su zabrinuti: "Moje liječnice tri godine neće biti, pročitao sam na vratima ambulante"

Zaposleni Hrvat iz svoje plaće izdvaja 16,5 posto samo za zdravstvo - i po postotku izdvajanja smo pri vrhu Europske unije.

Ali kada se pogleda apsolutna brojka - to ispada samo oko 850 eura po stanovniku - i tu smo pri dnu Europske unije. Kako? Jer mali broj zaposlenih s malim plaćama plaća zdravstvo za puno nezaposlenih.

U srijedu ćemo pokušati dobiti od premijera i ministra Beroša odgovor hoće li uzeti u obzir ove podatke.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene