Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muke za ministra

Kolege ga više ne brane: Banožić ide tražiti svoju pravdu pred Ustavni sud

Aktualno Galerija Mario Banožić Mario Banožić Foto: Dnevnik Nove TV Domagoj Hajduković Domagoj Hajduković Foto: Dnevnik Nove TV Ustavni sud Ustavni sud Foto: Dnevnik Nove TV +0 Marko Milanović Litre Galerija 1/4 >>
Ministar Mario Banožić ne odustaje. Iako je pravomoćno osuđen i u sukobu interesa zbog državnog stana koji si je dodijelio u centru Zagreba - on svoju pravdu ide tražiti pred Ustavni sud. Oporba ga napada, a kolege više ne brane.

Ministar obrane Mario Banožić je kriv, odlučio je Visoki upravni sud. Bio je u sukobu interesa kad si je dodijelio stan od 90 kvadrata u centru Zagreba. Kažnjen je s 930 eura.

Ali tu, tvrdi odvjetnica Ksenija Vržina, ministrova pravna bitka ne staje.
Podnijet će ustavnu tužbu. "Smatramo da će ustavna tužba biti osnovana da je visoki upravni sud povrijedio ustavna prava ministra. Posebno što oni ne spore da je imao pravo na državni stan, no ono što krivo tumače je besplatno korištenje stana - što nije točno", kazala je Vržina.

Jedino moralno, smatra Sandra Benčić, bilo bi da vrati stan. Ali on niže nekretnine. Oko APN-a ministar financija Marko Primorac je branio Banožića. Ali više neće.

"Generalno pojašnjavajući kako mi se čini da ono što je dostupno bilo kojem čovjeku može biti dostupno i članu Vlade, ali su nakon toga isplivali brojni napisi s kojima ja nisam bio uopće upoznat pa sam shvatio da nema smisla pojašnjavati. Ne znam detalje i nemam vremena pratiti što koji kolega radi", istaknuo je Primorac.

Pročitajte i ovo Turisti Manje je više Turista je u Hrvatskoj ipak bilo manje: Jedna brojka pokazuje streloviti rast i otkriva surovu istinu

"Ono što bi bio minimum je ponuditi svoju ostavku, ali poučen načinom
na koji funkcionira ova Vlada Andreja Plenkovića i sam ministar Banožić ne vjerujem da će se to dogoditi", mišljenja je saborski zastupnik Domagoj Hajduković.

Pročitajte i ovo Divlje svinje u zagrebačkom Borovju građani u panici VIDEO Divlje svinje haraju Zagrebom, građani se dosjetili rješenju

Banožić nije ništa ukrao, tvrdi odvjetnica i prema njemu je učinjena nepravda. I jako joj je čudno što je presuda donesena tako brzo. "Pogotovo ako uzmemo u obzir da su tada bili štrajkovi na sudovima.
Tako da je to stvarno iznenađujuće. Ne mogu se sjetiti da sam ikad tako
brzo dobila odluku u postupku za kojeg ne možemo reći da je hitan", zaključila je Vržina.

Žalbu ustavnom sudu podnijet će u roku od mjesec dana, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

 

Više o borbi ministra Banožića pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene