Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko gradilište

Kolaps infrastrukture u Splitu, Opara tvrdi: "Ne može se preko noći izgraditi ono što se 40 godina nije gradilo"

Sanja Jurišić i gradonačelnik Opara (Foto: Dnevnik.hr)
Sanja Jurišić i gradonačelnik Opara (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Sanja Jurišić i gradonačelnik Opara (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara za Dnevnike Nove TV komentirao je buduće infrastrukturne projekte grada Splita, a sve povodom obilježavanja 40 godina od uvrštenja stare jezgre Splita na UNESCO-ov popis Svjetske baštine.

Splićani ističu kao jedan od ključnih problema prometni kolaps u gradu. Čekaju godinama na zaobilaznicu, nazire li se rješenje toga problema?

Pročitajte i ovo Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..."

Čekamo više od 40 godina. Naša infrastruktura, kao što sam stalno isticao, prilično je loša, zastarjela i teško izdržava veliki pritisak ne samo turista već i nas građana. To je ono što me potaklo da prošle godine Vladu dovedem ovdje u Split i koja je donijela cijeli niz odluka na kojima smo mi počeli raditi. Upravo se na početku, na ulasku u grad, gradi novi ulaz u grad. Završili smo studiju izvedivosti za gradsku željeznicu od zračne luke do trajektne luke, a imamo u procesu i četiri dozvole za željezničke postaje. Radimo na cijelom nizu drugih projekata, a najbitniji dio, zaobilaznica od Mravinaca do Stobreča, u devetom bi mjesecu trebala imati kompletnu dokumentaciju, tako da ćemo početkom iduće godine započeti s radovima izgradnje naše zaobilaznice.

Obilježavate proslavu 40 godina od uvrštenja stare gradske jezgre na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Splićani kažu da je 40 godina prošlo i od Mediteranskih igara i velikih infrastrukturnih projekata – kada će se ponovno naveliko graditi u Splitu?

U gradu se gradi, međutim ne može se preko noći izgraditi nešto što se 40 godina nije gradilo. No krećemo i gradimo, velike su investicije krenule. Sljedeće godine toga će biti još i više. Večeras slavimo, cijeli niz kulturno-umjetničkih društava i povijesnih postrojbi iz Hrvatske ovdje obilježava nematerijalni dio naše baštine. Imamo prekrasan program.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene