U 17 sati Vladin će Stožer zasjedati u Petrinji. Što osnivanje takva stožera znači u praksi?


Prije svega da će se uspostaviti jasna linija zapovijedanja, znat će se ovlasti i odgovornosti. Stožer, čije je osnivanje danas na sjednici Vlade najavio premijer Plenković, na neki bi način trebao riješiti mnoge disonantne tonove na terenu kojima svjedočimo od prvog dana. 

Vezani članci Magdalena Komes HDZ-ova gradonačelnica Petrinje moli sve sugrađane da sami obnove kuće Božić na Banovini - 3 Koliko im je sretan, koje su njihove želje i kako su ga dočekali: "Nije mi ni do Božića, ni do Badnjaka, ni do života"

Točno bi se trebalo znati tko čime upravlja, tko čime rukovodi i tko je kome odgovoran i to će zasigurno biti jedan od prvih poteza Tome Medveda, koji će biti na čelu Stožera. 

Tomo Medved bivši je profesionalni vojnik, čovjek koji ima ratno iskustvo, organizacijske sposobnosti i sigurno bi s tim iskustvom mogao puno doprinijeti. Dojam je da na terenu treba upravo osoba od autoriteta koja bi na neki način uspjela pomiriti sve te nepremostive razlike, policiju, HGSS, vojsku, ali i brojne dobrovoljce. 

Ministar Medved u 17 sati trebao bi biti u Petrinji, zajedno s premijerom. Tad bismo trebali doznati više o konkretnim potezima. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju