Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza

Što osnivanje Stožera znači u praksi i koji će biti prvi potezi Tome Medveda

U 17 sati Vladin će Stožer zasjedati u Petrinji. Što osnivanje takva stožera znači u praksi?

Prije svega da će se uspostaviti jasna linija zapovijedanja, znat će se ovlasti i odgovornosti. Stožer, čije je osnivanje danas na sjednici Vlade najavio premijer Plenković, na neki bi način trebao riješiti mnoge disonantne tonove na terenu kojima svjedočimo od prvog dana. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Petrinji - 3 Tri godine od potresa Plenković poručio da HDZ-ovci nisu lopovi: "To je najgluplja i najnetočnija imbecilna teza" Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu"

Točno bi se trebalo znati tko čime upravlja, tko čime rukovodi i tko je kome odgovoran i to će zasigurno biti jedan od prvih poteza Tome Medveda, koji će biti na čelu Stožera. 

Tomo Medved bivši je profesionalni vojnik, čovjek koji ima ratno iskustvo, organizacijske sposobnosti i sigurno bi s tim iskustvom mogao puno doprinijeti. Dojam je da na terenu treba upravo osoba od autoriteta koja bi na neki način uspjela pomiriti sve te nepremostive razlike, policiju, HGSS, vojsku, ali i brojne dobrovoljce. 

Ministar Medved u 17 sati trebao bi biti u Petrinji, zajedno s premijerom. Tad bismo trebali doznati više o konkretnim potezima. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene