Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća kod Sinja

Zapalio se autobus pun djece, već godinama se upozorava na tog prijevoznika: "Roditelji mole gospu Sinjsku hoće li im se djeca vratiti od škole do kuće"

Aktualno Galerija Autobus u Sinju - 1 Autobus u Sinju - 1 Foto: DNEVNIK.hr Autobus u Sinju - 2 Autobus u Sinju - 2 Foto: DNEVNIK.hr Autobus u Sinju - 3 Autobus u Sinju - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Autobus u Sinju - 4 Galerija 1/4 >>
Kod Sinja se autobus pun djece prvo zapalio, a potom i sletio s ceste. Detalje donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Petnaestero djece iz sinjskog kraja brzo je izašlo iz autobusa nakon što je buknuo požar na motoru.

"U tom trenutku došlo je do samopokretanja autobusa i on je svojim zadnjim dijelom izašao izvan kolnika", kazala je Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

U novom incidentu školskog autobusa srećom nitko nije ozlijeđen.

"Četiri, pet slučajeva u zadnje dvije godine i uglavnom voze djecu. To je žalosno, sa starim karampanama (krntije)", kaže Ivica.

"Mala mi sad završava drugi srednje, pa hvala Bogu isto kad su išli u osnovnu školu isto sam strepila da se ne bi nešto dogodilo", rekla je Anđelka.

Policijski inspektori već su imali posla s ovim prijevoznikom.

"Izvršili su nadzor nad 10 školskih autobusa od kojih su četiri poslana na izvanredni tehnički pregled. Također, vozači i odgovorne osobe sankcionirani su ukupno za sedam prometnih prekršaja", dodala je Lolić.

Pročitajte i ovo Izraelski ministar ratnog kabineta Benny Gantz ICJ ih osudio Hamas pozdravio odluku Međunarodnog suda, Izrael ne odustaje: "Nastavljamo pravedan rat dok se ne vrate taoci"

Odavno se već upozorava na ponašanje sinjskog koncesionara.

"Ne mogu više slušati strah roditelja koji je opravdan, koji mole gospu Sinjsku hoće li im se djeca vratiti od škole do kuće. Ako inspektorat ne radi svoj posao, ako ministar Butković ne radi svoj posao, ako župan Boban koji im daje koncesiju, Županija ne radi svoj posao, e onda ću i ja blokirati A1 autocestu", poručuje gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

Prozvani priznaju da je već bilo incidenata.

"Dva autobusa ovog prijevoznika u prošloj godini su nakon obavljenog izvanrednog tehničkog pregleda privremeno isključena iz prometa. Viši inspektori cestovnog prometa provest će i nove nadzore urednosti obavljanja prijevoza putnika i tehničke ispravnosti vozila", odgovorilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Uhićenje u Sisku U Popovači Iz bolnice izvukli više od 100.000 eura: Policija uhitila sina bivšeg gradonačelnika Petrinje i još dvije osobe

"Mi za svako vozilo koje vozi našu školu imamo papir da je ono tehnički ispravno. E sad, ako neka stavka iz ugovora nije ispoštovana mi ćemo ići na raskid ugovora s ovim prijevoznikom", rekao je Igor Stanišiić, Upravni odjel za prosvjetu SDŽ.

Iz tvrtke Promet Sinj najavili su očitovanje nakon što očevid bude završen.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene