Autoškola, ilustracija
Autoškola, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

U MUP-u kažu kako je omogućeno da HAK vodi evidenciju o položenim ispitima u elektroničkom obliku, a policijske uprave, odnosno postaje ta Uvjerenja preuzimaju elektroničkim putem, dakle bez potrebe da ju građanin prilaže.


Od 24. rujna prilikom prvog izdavanja vozačke dozvole više neće trebati Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu, javili su iz MUP-a.

Vezani članci Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Božinović se pohvalio: Hrvatska policija je na razini najsposobnijih europskih policija Ilustracija Idete na put? Policija upozorava vozače na gužve, promet će nadzirati i helikopterom

"Izmjenama propisa te izradom tehničkog rješenja omogućeno je da Hrvatski autoklub, kao ovlaštena stručna organizacija koja izdaje Uvjerenja o položenom vozačkom ispitu, vodi evidenciju o položenim vozačkim ispitima u elektroničkom obliku, a policijske uprave, odnosno policijske postaje koje izdaju vozačke dozvole ta Uvjerenja preuzimaju elektroničkim putem, dakle bez potrebe da ju građanin prilaže", pohvalili su se. 

Građani više ne trebaju prilagati Uvjerenje niti u sustavu e-Građani prilagati skenirano uvjerenje uz eZahtjev.

Ipak, postoje i oni koji će i dalje trebati Uvjerenje nositi u MUP:

"Izuzetak su vozači koji su vozački ispit položili prije 1. siječnja 2018. godine, a nisu do sada ishodili vozačku dozvolu. Naime, oni će i dalje morati prilagati Uvjerenje na dosadašnji način jer Uvjerenja o položenim vozačkim ispitima prije 1. siječnja 2018. godine, u evidenciji Hrvatskog autokluba nisu strukturirana za elektroničko preuzimanje", kažu.

Na temelju uvjerenja o položenom vozačkom ispitu tijekom 2019. godine izdano 50.425 vozačkih dozvola.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju