Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U TIJEKU KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Kod Palagruže policija uhitila trojicu Talijana zbog krivolova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nezakonitog ribolova, pomorska policija kod Male Palagruže u četvrtak je uhitila i prevezla na Vis trojicu Talijana u čijem je plovilu pronašla tri vreće s morskim ježincima.

Splitska policija izvijestila je u petak da je ilegalne ribolovce sinoć oko 19 sati otkrio podsustav za nadzor državne granice na moru. Uočeni su južno od Palagruže nakon čega se plovilo zaustavilo pored Male Palagruže.

"Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka informaciju je odmah proslijedio Postaji pomorske policije Split, te je službeno plovilo s Visa upućeno na područje Palagruže. Tehničkim sustavom nadzora državne granice uočeno je plovilo u kojoj se nalazila jedna osoba, a još dvije osobe su bile u moru", rekli su u policiji.

Viška pomorska policija odmah je krenula prema Maloj Palagružu gdje je pronašla plovilo i tri osobe, od kojih je jedna bila u gliseru, a dvije su ronile.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija pokrenula postupak Lovac iz BiH teško ozlijeđen nakon što ga je drugi upucao - Obojica sudjelovali u krivolovu na teritoriju RH

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠTETA 30 TISUĆA EURA Iznimno rijetka i vrijedna vrsta ptica slučajno uletjela u Hrvatsku: Četiri su stradale, dvije ubili krivolovci

Policija je utvrdila da je riječ o Talijanima koji su u gliseru imali vreće s morskim ježincima. Plovilo i osobe su prepraćene u luku Vis i u tijeku je kriminalističko istraživanje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene