Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nevrijeme u Hrvatskoj

VIDEO Mećava kod Imotskog, stanje pogoršavaju snažni udari bure, snijeg padao i u Zagrebu

Dalmatinsku zagoru okovao je u noći s ponedjeljka na utorak snijeg, a izmjereni su i snažni udari bure.

Siječanj se od Dalmacije oprostio na zimski način, pogotovo s dijelovima Zagore u kojima je pao snijeg, a Državni hidrometeorološki zavod javlja da je bura dostizala i brzinu od 111 kilometara na sat.

Pročitajte i ovo Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Očekuje nas poboljšanje vremena, no za jedan dio zemlje bit će upaljen crveni meteoalarm: Detalje otkriva meteorolog Čačić Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Najviše snijega do 23 sata palo je u višim područjima imotskog područja, ponegdje i do 10 centimetara, piše Dalmacija danas. Snježni prizori zabilježeni su u Nikolićima kraj Lovreća, Aržanu.

U utorak ujutro snijeg je počeo padati i u Zagrebu.

  

Meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja najavio je da će utorak u Hrvatskoj biti promjenjivo oblačan i sunčan, a dan će obilježiti i vjetar, pa će i osjet hladnoće u mnogim krajevima biti pojačan.

U utorak ujutro na jugu zemlje još ponegdje može biti slabe kiše. Na kontinentu u početku promjenjivo oblačno, a sunčanije na sjevernom i srednjem Jadranu. U unutrašnjosti bi uz više oblaka kratkotrajno moglo biti slabih oborina, uglavnom na granici kiše i snijega. Bit će dosta vjetrovito, puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju olujni udari, a na Jadranu jaka i olujna bura i tramontana. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od -4 do nula, a na Jadranu od dva do sedam stupnjeva.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene