Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U splitskom Klubu liječenih ovisnika o kocki na terapiji je osam stalnih obitelji. Iako svjesni da se radi o problemu, teško ga je priznati.


U splitski Klub liječenih ovisnika o kocki na terapije trenutno dolazi osam stalnih obitelji. Najstariji član kockao je dugih 25 godina, a posljednjih godinu dana ne kocka. U Klub ga je dovela supruga, piše Dalmacija News.

Vezani članci Bojan Ivošević i Ivica Puljak Nije konstituirano splitsko Gradsko vijeće, gradonačelnik Puljak nastavlja razgovore: "Treba još malo vremena" Davor Božinović Božinović komentirao epidemiološku situaciju u zemlji: "Uskoro će sve biti u zelenom"

'Ne znam kako bih se ikada toga riješio da nisam došao ovdje. Žena me natjerala, saznala je za Klub preko interneta i rekla mi da ili ja idem na liječenje, ili ona odlazi od mene. Prije je za mnom išla u kockarnicu, čupala me vani, a ja bih bježao. Moja sreća u svemu je što nisam posuđivao novac kod kamatara. Prokockao bih sve što bih zaradio i onda bi jedva preživjeli mjesec. Tada bih se smirio pet, šest mjeseci, ali bih opet napravio glupost. U više od 25 godina u mom životu nije postojalo ništa osim kockanja', ispričao i dodao kako se danas napokon druži i razgovara sa suprugom.

Tužio kasino jer ga je pustio da izgubi 500.000 dolara

Najmlađi član na terapiju odlazi mjesec dana, a društvo mu također pravi supruga. Prije početka liječenja prokockao je iznos koji bi vrlo lako mogao iznositi i dva milijuna kuna.

'Kockam od 13. godine. Kada bi imao probleme pao bih u depresiju i samo bi s aparatom pričao po cijele noći. Sve je to dovelo do svađa sa suprugom, pa sam završio i u zatvoru jer sam je maltretirao. Ona nije shvaćala da je to bolest, mislila je da je hir. Prokockao bih 2000 kuna, onda bi mi ona dala opet 2000 kuna da platim režije, pa bih i to prokockao', kaže. Zbog njegovih postupaka patili su i supruga i sin, a pravi pakao prošla je i majka koja je za njegove dugove plaća pet kredita.

Zbog lijeka za Parkinsonovu postao kockar i homoseksualac?

'Stalno sam bio bahat i nervozan, bio sam kao i špijuni, živio sam dvostruki život', kaže.

Shvatio je da ima problem tek kada je prokockao supruginu ostavštinu. Od tog novca kupili su auto koji je on nakon nekoliko mjeseci dao kamataru za trostruko nižu cijenu, a onda i to prokockao.

Slaže se da je riječ o problemu koji je rašireniji nego se misli, međutim ovisnici, kaže, ne shvaćaju da imaju problem. Ipak, mišljenja je da nikad nije kasno potražiti pomoć.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook