Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča o uspjehu

Kninski branitelji privukli stranog investitora, otvaraju 40 radnih mjesta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski branitelji iz Knina, od kojih je velika većina nezaposlenih, odlučili su svoju sudbinu uzeti u svoje ruke. Pokazali su se vrlo sposobnim gospodarstvenicima te su preko uspostavljenih poslovnih kontakata u Knin doveli investitore iz Beča.

Nakon obavljenih razgovora, Austrijanci u Kninu pokreću proizvodnju štedljive javne rasvjete i zbrinjavanje otpada koji prijeti zagađenju grada. Za početak će se zaposliti 40 branitelja, ali i članovi obitelji ratnih vojnih invalida. Posao će očekivati i ostali brojni nezaposleni Kninjani.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Ususret izborima Nova prilika za pokazivanje: Plenković svečano uručio ugovore Miljenko Filipović i Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr) citiraju tuđmana Zajednica branitelja HDZ-a komentirala poteze Vlade i oglasila se o Miloševićevu odlasku u Knin

Jakov Ančić je invalid Domovinskog rata. Uskoro će kuhati svojoj djeci jer, nada se, supruga će napokon dobiti posao. 'Supruga ima 39 godina i 17 godina ne radi. Sad zamislite kako je to. Živi se od jedne mirovine', priča nam Jakov.

>> Tko bi ulagao u Hrvatskoj: Pet procedura i 70 dana samo za uvođenje struje!

Član je udruge Tvrđava Knin. Njegovi kolege u grad su doveli strane investitore. Za bečku tvrtku proizvodit će tijela javne rasvjete te se baviti korisnim zbrinjavanjem otpada. 'Čovjek koji je naš veliki prijatelj je predstavnik Holdinga grada Beča', kaže Mladen Milošević, predsjednik udruge 'Tvrđava Knin'.

Austrijance, kaže, nisu privukle priče o ratnim putevima, nego njihova nastojanja da budu korisni i u miru. 'Ne predstavljamo samo priču o Domovinskom ratu, nego o gospodarstvu. Hrvatski branitelj nije za debelu hladovinu, niti za staro gvožđe', dodaje Milošević.

Na proizvodnji štedljive rasvjete i modernom zbrinjavanju otpada odmah će se zaposliti dio članova udruge, ali i članovi njihovih obitelji. 'Mislim da će 30-40 ljudi dobiti posao. Ima ih od srednje škole do onih koji imaju fakultet', kaže predsjednik Gradskog vijeća Knina Nikola Blažević.

Zbrinuti otpad vise neće prijetiti zagađenju grada, a kad se preradi, Knin će dobiti nove ceste. 'Taj se otpad kasnije treba prerađivati i koristiti za asfaltiranje', dodaje Blažević.

Četrdeset novih radnih mjesta plod je suradnje Beča i Knina. A most koji je gradove povezao podigli su razvojačeni hrvatski branitelji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene