Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac priopćila je danas da je spomen ploča izbjeglicama u Kninu, postavljena jučer na Dan pobjede, uklonjena jer za nju nisu dobivene potrebne dozvole.


'Ploča je postavljena na javnoj površini bez pribavljanja suglasnosti čime se krše zakoni RH i stoga je nezakonito postavljena ploča uklonjena', ističe gradonačelnica u priopćenju.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) U bijegu od talibanskog režima: U Hrvatsku stiglo 19 afganistanskih državljana, među njima 10 maloljetnih osoba Slika nije dostupna Inicijativa mladih traži ponovno postavljanje spomen-ploče za izbjeglice

Kako su objavili neki portali, spomen-ploču postavila je jučer, na Dan pobjede, Inicijativa mladih za ljudska prava. Ploča je bila postavljena uz cestu na sjevernom izlazu iz Knina, kojom su prije 15 godina izbjeglice iz grada i okolice bježale u koloni.

Pojašnjavajući razloge uklanjanja spomen ploče, gradonačelnica Rimac podsjeća da je prije 15 godina Hrvatska vojska oslobodila okupirana područja, uključujući i grad Knin, čime je nad okupiranim područjima uspostavljena hrvatska vlast, primjena Ustava RH i zakona RH. (Hina)