Sisačka bolnica nakon potresa
Sisačka bolnica nakon potresa Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ključne zgrade ginekologije, kirurgije, oftalmologije, dijalize i poliklinike Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" Sisak vraćaju se u funkciju nakon pozitivnih preliminarnih procjena oštećenja stanja zgrada, izvijestio je u ponedjeljak ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović.


Istaknuo je da će bolnica kontinuirano i odgovorno osiguravati zdravstvenu skrb građanima.

"Učinkovitim angažmanom naših djelatnika brzo smo uspostavili internističku, kiruršku, infektološku, pedijatrijsku, neurološku i ginekološku osnovnu službu za prijam hitnih stanja svih dobnih skupina", poručio je dr. Dujmenović.

Izvijestio je da će se opservacija te produljeni nadzor pacijenata u bolnici obavljati u bolničkim šatorima s adekvatnom medicinskom opremom, grijanjem i ventilacijom. Bit će dostupne usluge laboratorija, dijalize te radiologije, a osigurana je i dovoljna količina lijekova za sva zdravstvena stanja u bolničkoj ljekarni.

U suradnji s lokalnim domom za umirovljenike organizira se pripremanje bolničkih obroka, kao i obroka za zdravstvene djelatnike. Prethodnih dana obroci su bili pripremani u suradnji s lokalnim obrtnicima. Uprava bolnice aktivno radi i na ponovnoj uspostavi svih tehničkih službi. U smanjenom opsegu radit će ekonomska i pravna služba bolnice, no to neće utjecati na regularno poslovanje, napomenuo je Dujmenović.

Osigurano zbrinjavanje COVID pacijenata

Pacijenti sa sumnjom na COVID-19 pregledavat će se u hitnoj infektološkoj ambulanti. Oni pacijenti kojima će biti nužna hospitalizacija smještat će se u zagrebački KB Dubrava i u stacionar Arena Zagreb, dok će se pacijenti s lakšim stanjem upućivati na kućno liječenje.

Ravnatelj Dujmenović istaknuo je da će Opća bolnica "Dr. Ivo Pedišić" rad usmjeriti na dovršetak postojećih investicija i osiguravanje učinkovite i pravovremene medicinske skrbi. Posljedice potresa rješavat će se građevinskim investicijama, nabavom suvremene medicinske opreme i održivim rješenjima te nastavkom stručnog usavršavanja djelatnika, poručio je.

Bez obzira na situaciju, nužno je nastaviti raditi na razvoju bolnice kako posljedice potresa ne bi dovele do pada kvalitete zdravstvene zaštite građana. Vjerujemo da ćemo u sljedećem periodu osigurati dodatnu potporu, istaknuo je Dujmenović.

Dječje poruke Dječje poruke vršnjacima iz Petrinje rastopit će vam srca, pogledajte što sve pišu i crtaju

Volonteri Crvenog križa razgovaraju s ljudima - 4 Borba sa strahom koji ne nestaje: "Doživio sam udar tenkovske granate iza leđa, ali ovo je bilo daleko, daleko gore"

Zgrada stare interne i upravna zgrada u Sisku te bolnički objekti u Petrinji pretrpjeli su teža oštećenja i trenutačno nisu sigurni za boravak zdravstvenih djelatnika i pacijenata.

Uprava bolnice zahvaljuje svim djelatnicima, pacijentima, građanima, volonterima i donatorima na nesebičnoj pomoći i iskazanom razumijevanju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju