Knin je u srijedu bio najtopliji, temperatura se popela na gotovo 28 stupnjeva. U Konavlima je izmjereno ljetnih 27 stupnjeva, a slijede Imotski i Đakovo s 26 stupnjeva.

Galerija


A takve visoke temperature na dubrovačku tržnicu i dalje donose ljetno povrće. Radić, žućenicu, kupus, blitvu i salatu.

Vezani članci Ljeto na Instagramu (Foto: Instagram) Cure s Instagrama podijelile publiku, koja vam se verzija više sviđa? Skok u more (Foto: Screenshot/YouTube) Skok u more umalo završilo tragično kada se odlomio komad stijene

"Ne bi bilo ni paprika i balancana, ni graha ni tikvica da nije ovako lijepo. Polje izgleda kao da je proljeće, a ne jesen, zaista je predivno, svega ima i još raste. Ima i pomadora, bolje sad i ukusnije nego u 8. mjesecu", kaže Ana Bagoje iz Konavla.

Voćke u Osijeku zbunjene. Na sadnicama jabuka vide se pupovi koji su se trebali otvarati tek nakon zime, a lišće je još na granama.

"Ne mislim da bi moglo biti nekih većih šteta uslijed ovog vremena ali ako budemo nakon ovog toplog perioda imali neke ekstremno niske temperature onda može doći do izmrzavanja i sadnica, a i samih pupova na voćkama", upozorava Dominik Vuković s Poloprivrednog Instituta, Odsjek za voćarstvo.

Temperature mora i dalje su za kupanje, u Dubrovniku i do 23 stupnja.

"Ove godine je nešto posebno, toplije je more nego bazen tu u hotelu", kaže Azim iz Sarajeva.

"23 sigurno ima i lijepo je, učinimo đir, kupamo se uru vremena, presvučemo se i idemo doma", kaže Nike iz Dubrovnika.

"Stvarno je lijepo, ali znalo je bit ovako, jako često smo se mi znale kupati ovako dugo u ovom babljem ljetu", napominje Jadranka iz Dubrovnika.

A toplo more i hladniji jutarnji zrak uz nedostatak vjetra Šibenik su zavili u maglu - prizor koji je građanima itekako bio zanimljiv, jer ne događa se često.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr