Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"SOVJETIZACIJA HRVATSKOG DRUŠTVA"

"Klekni, lezi, tuku mitraljezi!": Milanović ne misli da je docirao Plenkoviću, objasnio i jučerašnje rukovanje

Plenković zbog koronavirusa odbio rukovanje s Milanovićem
Plenković zbog koronavirusa odbio rukovanje s Milanovićem DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zoran Milanović i Andrej Plenković Zoran Milanović i Andrej Plenković Foto: Dnevnik.hr/DNEVNIK.hr Plenković zbog koronavirusa odbio rukovanje s Milanovićem Plenković zbog koronavirusa odbio rukovanje s Milanovićem Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković i Zoran Milanović Galerija 1/3 >>
Predsjednik Zoran Milanović povjerio je jučer mandat predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za sastavljanje nove Vlade. Dodjela službenog dokumenta o povjeravanju mandata nije se odvijala pred kamerama, a neki mediji javljaju da je Milanović docirao Plenkoviću dok su kamere bile ugašene. Predsjednik Milanović komentirao je te tvrdnje.

Predsjednik Milanović komentirao je jučerašnja događanja na Pantovčaku, kao i tvrdnje nekih medija da je docirao Plenkoviću dok su kamere bile ugašene.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Iz minute u minutu Tko će prvi na Pantovčak? "Gdje ti je vladajuća većina, Plenkoviću?" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

"Prilično ozbiljan primitivizam da netko prepričava što se događalo. Nisam zgrožen, previše sam prošao da bi bio zgrožen, ali jadno. Nikome nisam docirao. Ponašao sam se vrlo transparentno", uvjeren je Milanović. 

"Ja sam nakon jučerašnjeg razgovora s Plenkovićem šutio o tom razgovoru. E, sad netko priča o tome. Ja šutim o tome. Možda će to biti posao novog Ministarstva kulture i medija, da pišu onako kako im se to naredi", kazao je predsjednik.

"Nismo kultura klekni, lezi, tuku mitraljezi, po meni je to vrlo transparentno ponašanje", kazao je i ponovio kako bi se neka pitanja, poput obaveze nošenja maski trebala zakonski regulirati.  

Komentirao je i svoju jučerašnju izjavu da bi Stožer trebao jasnije definirane ovlasti. Smatra kako se to može riješiti tako da Vlada prema čl. 17. Ustava na određeno vrijeme predloži određenu razinu suspenzije ljudskih prava.

"Da vam netko kaže da morate nositi masku, dihalicu i da vas uhite zbog toga, a da vi ne znate gdje to piše. Pogledajte kako su to napravili i riješili Španjolci. Na mjesec dana parlament kaže da vlada ima pravo raditi to, to, to i to i tu ovlast prenijeti na treće tijelo. Ja tako vidim demokraciju", dodao je Milanović, koji je rekao kako je u tijeku "sovjetizacija hrvatskog društva". 

Objasnio je i jučerašnje rukovanje na Pantovčaku. 

"Ja sam se htio rukovati i odmah nakon toga dezinficirati ruke, tako normalni ljude rade", kazao je Milanović. Naime, na samom dolasku na Pantovčak Milanović je Plenkoviću pružio ruku, no on je odbio rukovanje pa su se pozdravili laktovima, što je već postalo uobičajena praksa tijekom epidemije koronavirusa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene