Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ujutro proljeće, popodne ljeto!

Kiša je iza nas, od petka temperature iznad 30 stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sljedeća tri dana vrijeme će u Hrvatskoj ostati stabilno, očekuje nas suho i vrlo toplo vrijeme.

Temperature će rasti do petka, no već su u subotu moguće oborine.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Do subote prevladavat će suho, sunčano i toplo, čak vrlo toplo vrijeme. Temperature će u petak mjestimice dosegnuti 30 celzijevih stupnjeva. To se odnosi na Hrvatsku ali i na cijelo područje jugoistočne Europe. U sljedeća tri dana vrijeme će u Hrvatskoj ostati stabilno, očekuje nas suho i vrlo toplo vrijeme.
Temperature će rasti do petka, no već su u subotu moguće oborine.

Očekujemo u subotu mjestimične pljuskove s grmljavinom. Prema svemu sudeći to neće biti obilna oborina tako da ne očekujemo promjenu vodostaja na rijekama u vezi s time. S druge strane visoka temperatura zraka će donekle doprinjeti isparavanju vode pa i osušivanju tla na mjestima koja su bila pod vodom.

Od srijede ljetne temperature!

Kiša na poplavljenim područjima ne pada već tri dana uzastopce. Vrijeme je zamalo idilično, sunčano i toplo. Kad ne bismo vidjeli poplavljena polja i naselja i druge posljedice bijesa bešćutnih prirodnih sila , vrijeme proteklih dana činilo bi nam se nestvarno poput daleke noćne more. Prigodno je, a utješno i korisno, nagovijestiti nastavak suhog, sunčanog i toplog vremena do potkraj ovoga tjedna.

Kišne ciklone su daleko od Hrvatske, koju će sljedećih dana zahvaćati područje povišenog tlaka zraka. Ciklonski vrtlog u jugozapadnoj Europi poticat će pritjecanje toplog zraka s jugozapada, a potkraj tjedna očekuje se premještanje vlažnije zračne mase.

U srijedu u jutro uglavnom će biti vedro. Na kopnu donekle svježe, mjestimice s malo magle, uglavnom u gorskim zavalama i riječnim dolinama. Vjetar slab, pri čem će u obalnom području puhati vjetar s kopna prema moru.

U središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji danju sunčano, s malo popodnevnih oblaka. Vjetar slab, a popodnevna temperatura oko 25 Celzijevih stupnjeva. U Zagrebu ujutro svježih 11, a popodne toplih 25 stupnjeva. Moglo bi se reći ujutro proljeće, a popodne ljeto!

I sljedećeg tjedna vrijeme nam sprema iznenađenje!

U Istri i na Kvarneru danju vedro i ugodno toplo, sa slabim jugozapadnjakom. U Gorskom kotaru i Lici jutarnja maglica, a popodne ponegdje oblačić, malo toplije nego danas, uz jugozapadnjak.

U Dalmaciji će u srijedu prevladavati pretežito vedro, a usto ugodno toplo. Danju slab maestral.

U četvrtak i petak u kopnenoj Hrvatskoj biti će sunčano. U subotu su mogući kratki pljuskovi s grmljavinom. Temperatura ljetna, posvuda viša od 25 stupnjeva, u petak blizu 30, a u subotu osvježenje.

Na Jadranu u prva dva dana sunčano i toplo s osvježavajućim maestralom. U subotu pak će biti mjestimične nevere.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene