Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olujno nevrijeme

VIDEO Štete od nevremena u više županija, u kampu kod Duge Rese uslijed udara groma ozlijeđena žena

Aktualno Galerija Pijavica na Cresu Pijavica na Cresu Foto: Čitateljica Pijavica na Cresu Pijavica na Cresu Foto: Čitateljica Pijavica na Cresu Pijavica na Cresu Foto: Čitateljica Rain alarm Rain alarm Foto: Screnshoot +0 Nevrijeme diljem zemlje Galerija 1/5 >>
U popodnevnim satima jaka kiša praćena vjetrom zahvatila je zagrebačko područje.

Crni oblaci oko 14 sati nadvili su se nad Zagrebom i Zagrebačkom županijom, a ubrzo je započela jaka kiša popraćena grmljavinom. Zbog grmljavinskog nevremena žičara Sljeme ne prometuje od 15 sati, poručili su iz ZET-a.

Nestabilno vrijeme također je na području Istre i Kvarnera, a u popodnevnim satima iznova je snimljena pijavica, javlja IstraMet na platformi X. 

Pijavica se pojavila i na Cresu, a snimku nam je poslala čitateljica.

Pijavica na Cresu Pijavica na Cresu (Foto: Čitateljica)

Kako je DHMZ najavljivao za utorak, očekuje nas promjenljivo, u zapadnim krajevima i pretežno oblačno, povremeno s kišom, uglavnom na sjevernom Jadranu i obilnijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija 40 godina stariji Konobarica optužila šefa da ju je primio za stražnjicu i o nju trljao spolovilo, on se branio: "Samo sam je pohvalio da je dobro oprala aparat za kavu"

Pročitajte i ovo Dva nova rotora na Trešnjevci - 8 Zanimljivo rješenje Iz rotora u rotor: Pogledajte kako izgleda dvostruki kružni tok na Trešnjevci

Iz Ravnateljstva civilne zaštite predvečer su objavili koje su posljedice nevremena koje je poslijepodne pogodilo područje dviju županija i Grad Zagreb.

Županijski centar 112 Sisak zaprimio je dojavu kako je u mjestu Palanjek uslijed nevremena vjetar oštetio 20-ak krovova na obiteljskim kućama. Oštećeni su i stupovi električne mreže, ali nije došlo do prekida u opskrbi električnom energijom. Također, u naselju Hrastelnica oštećeno je nekoliko krovova obiteljskih kuća.

Obaviještene su sve žurne službe te djelatnici HEP-a. Na terenu je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Siska i voditelj Službe civilne zaštite Sisak, koji koordiniraju aktivnosti u otklanjanju posljedica. Nije bilo dojava o ozljeđenim osobama.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana kako je s Osnovne škole Augusta Harambašića u Zagrebu olujni vjetar skinuo limeni krov. O događaju su obavještene nadležne službe koje rade na otklanjanju štete.

Županijski centar 112 Karlovac zaprimio je dojavu kako je u Kampu Slapić u Dugoj Resi uslijed udara groma ozlijeđena ženska osoba. Obaviještene su nadležne službe. Osoba je zbrinuta u OB Karlovac i prema trenutno raspoloživim informacijama nije životno ugrožena.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene