Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Ukinuta presuda Općinskog suda

Kirurgu koji je operirao Maškarina ponovno će se suditi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kirurgu Branku Popoviću ukinuta je uvjetna zatvorska kazna Općinskog suda u trajanju od 8 mjeseci.

Županijski sud u Rijeci ukinuo je nepravomoćnu presudu Općinskog suda iz rujna prošle godine prema kojoj je umirovljeni kirurg Branko Popović proglašen krivim za nesavjesno liječenje Miroslava Maškarina zbog kojeg je mladom Rabljanin morala biti amputirana noga.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Slika nije dostupna Zbog nesavjesnog liječenja Kirurg koji je operirao Maškarina dobio osam mjeseci uvjetne kazne

Popovića je Državno odvjetništvo optužilo zbog operacije crvuljka za vrijeme koje je iz nehaja prekršio pravila struke te oštetio aortu pacijenta, što je dovelo do kobne amputacije. Detaljno, teretilo ga se zbog pogrešno odabrane metode zahvata pri kojoj je tijekom operacije u jednom trenu zamijenio uži instrument širim te zarezao pod okomitim, a ne kutem od 45 stupnjeva, što je dovelo do oštećenja Maškarinove aorte.

>> Maškarin: Presuda ne može vratiti moje zdravlje

Kako navodi Večernji list, na presudu kojom je osuđen na uvjetnu kaznu od 8 mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine, Popović se žalio istaknuvši da se, ako je i došlo do pogreške, ona ne može smatrati nesavjesnim liječenjem, dok mu je kao olakotna okolnost priznata dugogodišnja karijera kirurga bez pogreške.

Za vrijeme parnice na Općinskom sudu Maškarin i njegova obitelj odbili su naknadu od 2,4 milijuna kuna za sudsku nagodbu te u novom postupku od KBC Rijeka i države potražuju naknadu u iznosu od 13,7 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene