Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na dva je dana premjestila svoj Ured u Virovitičko-podravsku županiju. Pozvala je na zajedništvo u rješavanju gorućeg hrvatskog problema - iseljavanja mladih.

Galerija


Privremeni Ured predsjednice otvoren je izvedbom državne himne i podizanjem predsjedničke zastave ispred zgrade Županije, a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović podsjetila je na ulogu toga dijela Hrvatske u Domovinskom ratu.

Vezani članci HDZ-ov odgovor Miroslavu Škori (Foto: Dnevnik.hr) HDZ odgovorio Škori: "Kad mu je odgovaralo bio je u HDZ-u, sad je odabrao ići gubitničkim putem mentora Bujanca" Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL) HDZ i Grabar-Kitarović oglasili se o napadima Milanovića i Škore: "Nervozni su, prijete. Kažem - oba će pasti"

''Virovitica i drevna Virovitičko-podravska županija imaju veliko političko i vojno značenje. Posebno se to vidjelo u Domovinskom ratu u jesen 1991. godine, kada je ovo područje bilo ključno za slamanje planova Jugoslavenske vojske. Na žalost, na ovom području bilo je i ratnih zločina, a sve one koji su ih počinili treba identificirati i osuditi'' rekla je šefica države.

Podsjetila je da Virovitičko-podravska županija dijeli dugu granicu s Republikom Mađarskom, što je čini posebno važnom pogotovo u današnje vrijeme pritiska migranata.

''Upravo zato potreban je jači angažman za razvoj gospodarstva i u konačnici ostanak ljudi, a posebno mladih obitelji, u zavičaju. Potrebna je stalna pozornost i skrb u školskom i predškolskom odgoju, jer je riječ o vrlo važnoj pomoći roditeljima”, rekla je Predsjednica i naglasila da su za demografsku obnovu Hrvatske potrebne nove investicije u gospodarstvu, zapošljavanje, a nadasve veće plaće.

''Poruka je to svima nama da moramo promijeniti obrasce rada, biti s ljudima i rješavati njihove probleme”, rekla je predsjednica Republike.

Pohvalila je Vladin projekt za razvoj Slavonije, Baranje i Srijema, istaknuvši kako nam je potrebno mnogo projekata da se županije u panonskom bazenu približe hrvatskom prosjeku.

Gradonačelnik Kirin oduševljen posjetom

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin nije skrivao oduševljenje posjetom Predsjednice Virovitici.

''Drago mi je danas da ćete ovdje, sa svojim Uredom, u našem gradu i našoj županiji upoznati naše Virovitičane, naše stanovnike naše županije, upoznati ono što radimo i zašto se borimo i kuda stremimo'', rekao je Kirin.

Pozvao je i građane da dođu upoznati predsjednicu. ''Mislim da je ovo jedna od najljepših stvari koja se dogodila u ovoj županiji i ovom gradu budući da dosad takve prakse nije bilo'', rekao je Kirin. Još ju je jednom pozdravio i izrazio zahvalnost što je predsjednica došla u Viroviticu.

''Nadam se da to neće biti ni prvi ni zadnji put, nego da će nam biti čest i dragi gost u više vremena'', zaključio je gradonačelnik Virovitice iako je ranije rekao da je prvi put.