Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odustala je od ureda u Visokoj i trenutačno radi od kuće. Prvo je demantirala pisanje nekih medija da je trajno odustala od ureda, a onda poručila da ipak odustaje.

Galerija


Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović od države je na korištenje dobila ured u Visokoj, ali rezidencija je stradala u potresu. Ima crvenu naljepnicu - neuporabljivo, pa ga sad ne smije koristiti. Grabar-Kitarović u situaciji pandemije i ne razmišlja o tome da od Vlade traži ured na nekoj novoj lokaciji. ''Ne pada mi na pamet sada tražiti ured'', poručila je bivša šefica države, a njezine nam je riječi prenio izvor blizak bivšoj predsjednici. Objasnio nam je da joj u uvjetima izolacije ured i ne treba, ali da će kad sve prođe tražiti neko skromno mjesto na kojem može raditi.

Kolinda Grabar-Kitarović
Državna rezidencija u Visokoj Foto: Marko Prpic/Pixsell

Vezani članci Državna rezidencija u Visokoj Ispunit će obećanje nakon završetka mandata: Ured bivše predsjednice bit će u Visokoj Andrej Plenković, Kolinda Grabar-Kitarović, vila u Visokoj ulici Plenković o novom uredu Grabar-Kitarović: "Ako je odluka da to bude u Visokoj, uredit ćemo joj prostorije"

''Sada nema nikakva razloga razgovarati o uredu, ona kao i drugi sada radi od kuće'', objašnjava izvor. Dodaje da bi Kolindi Grabar-Kitarović u ovim okolnostima jedino trebalo riješiti pitanje weba, društvenih mreža i službene korespondencije. ''Nije primjereno da bivša predsjednica sa svojim kontaktima komunicira preko privatnog Gmaila'', objašnjava nam izvor. Nakon toga je bivša šefica države poručila da ipak trajno odustaje od ureda. U jednom danu nekoliko je puta promijenila mišljenje, pa nitko ne može biti siguran da neće opet doći do preokreta.

Bivša predsjednica već se ranije odrekla prava na vozača i službenike jer ''ne želi biti na teret državnog proračuna''.

Kolinda Grabar-Kitarović u kampanji za prvi mandat obećavala je da će Ured s Pantovčaka preseliti u Visoku, ali do toga nikad nije došlo. Sada objašnjava da su glavni razlozi zbog kojih se odustalo od preseljenja statički problemi i klizište na kojem se zgrada nalazi.