Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebna regulacija prometa

Uz visoke mjere sigurnosti: Kineska delegacija stigla u Hrvatsku, pogledajte kako je prošao svečani doček

Andrija Jarak na zračnoj luci gdje se očekuje kineski premijer (Dnevnik.hr)
Andrija Jarak na zračnoj luci gdje se očekuje kineski premijer (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija Andrija Jarak na zračnoj luci gdje se očekuje kineski premijer (Dnevnik.hr) Andrija Jarak na zračnoj luci gdje se očekuje kineski premijer (Dnevnik.hr) Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Plenković i kineski izaslanici (Foto: Dnevnik.hr) Plenković i kineski izaslanici (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković i kineski izaslanici (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković i kineski izaslanici (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kineski premijer Li Keqiang sa suprugom stigao u Zagreb (Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Zagreb je pod opsadom policije zbog dolaska kineskog premijera Lia Keqianga. Mjere sigurnosti su na najvišoj razini, struka kaže - tako nije bilo ni kad je dolazio Papa, čak ni američki predsjednik.

Kinesku delegaciju predvođenu premijerom Liem Keqiangjem na aerodromu je dočekao premijer Andrej Plenković i pojedini ministri. Kineski premijer i delegacija u zagrebačku zračnu luku sletjeli su oko 19:50 sati.

Pročitajte i ovo HGSS obučava kineske spasioce - 3 Važna razmjena HGSS obučava kineske spasioce: 'Mogli su birati otići bilo gdje u svijetu, a odabrali su nas'' Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade"

''Opća je mobilizacija na aerodromu. Ne samo među policijom, nego i ostalim službama koji rade na pisti'', rekao je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

''Premijer Li će već u utorak održati nekoliko sastanaka s državnim vrhom. Poznato je da Kineze zanimaju luke, željeznice, cestogradnja. U sklopu posjeta Hrvatskoj, kineska delegacija će posjetiti i gradilište Pelješkog mosta'', rekao je Jarak.

''Više od 800 policajaca osiguravat će kinesko izaslanstvo. U centru grada može se vidjeti sve rodove osiguranja, od prometne, temeljene do interventne policije, kriminalističke. Ništa se ne prepušta slučaju'', javio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Riječ je o posjetu koji predstavlja veći sigurnosni izazov od posjeta pape ili američkog predsjednika. Diljem metropole raspoređen je dosad najveći broj policajaca, a s obzirom na veličinu delegacije SOA je nabavila i dodatna blindirana vozila.

Kineski premijer Li Keqiang u službenom posjetu Hrvatskoj sastat će se u srijedu s premijerom Andrejom Plenkovićem, predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, te predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Od 19 do 21 sat u Zagrebu je na snazi posebna regulacija prometa. Vozačima se savjetuje da izbjegavaju velik dio ulica koje vode od aerodroma do samog središta Zagreba. Koje su to točno ulice i koji su najbolji alternativni pravci za one koji moraju prijeći iz istočnog na zapadni dio grada i obratno, možete provjeriti na ovoj poveznici.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene