Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promet se vraća u normalu

Kineski predsjednik otputovao iz Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski predsjednik Hu Jintao završio je u subotu poslijepodne službeni posjet Hrvatskoj i zrakoplovom se uputio u Kinu.

Prvog kineskog predsjednika koji je posjetio Hrvatsku iz zračne luke Pleso ispratio je njegov domaćin, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović posjet Zlataru Milanović: "Hrvatska je dno Europske unije, svaki dan se molimo za Bugarsku" Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti

>> Sanader istaknuo hrvatsku orijentiranost prema politici 'jedne Kine'

Predsjedniku Huu koji je u Zagreb stigao u petak popodne, priređen je svečani ispraćaj uz intoniranje hrvatske i kineske himne i pregled svečanog postroja Hrvatske vojske. Boeing 747 kojim se kinesko državno izaslanstvo vraća u Kinu iz hrvatskog su zračnog prostora ispratila dva zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

>> 250 kineskih tvrtki želi uložiti kapital u Hrvatsku'

Normaliziran promet u Zagrebu

Zagrebačke prometnice na kojima je trajala izvanredna organizacija prometa zbog posjeta kineskog predsjednika Hua Jintaa i kineskog izaslanstva Zagrebu, otvorene su za sva vozila, izvijestio je u 18,30 sati Zagrebački električni tramvaj (ZET). Promet središnjim gradskim Trgom bana Josipa Jelačića, koji je tijekom dana bio nekoliko puta u kratkom prekidu, uspostavljen je i teče nesmetano.

Normaliziran je i promet autobusnih linija koje prometuju s Glavnog kolodvora. Linije 105, 118 i 150 voze svojim redovitim trasama. ZET zaključuje kako se dolazak kineskog predsjednika i kineskog izaslanstva nije 's većim posljedicama odrazio na javni gradski promet'.

'U vremenu prekida prometa povezanost se ostvarivala preusmjeravanjem kapaciteta. Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s resornim Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP), gradskim službama i prometnim djelatnicima na terenu, prometni centar ZET-a bez većih poteškoća i iznenađenja odradio je još jednu izvanrednu organizaciju prometa', navodi se u priopćenju ZET-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene