Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret s kineskim predsjednikom

Sanader istaknuo orijentaciju prema politici 'jedne Kine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader sastao se u subotu u Banskim dvorima s kineskim predsjednikom Huom Jintaom i rekao kako je njegov posjet Hrvatskoj ključni poticaj gospodarstvenicima za intenziviranje međusobne suradnje, priopćeno je u subotu iz vlade.

Dvije zemlje, iako u zemljopisnom smislu udaljene, razvijaju dobre i prijateljske odnose, rekao je Sanader. Zadovoljni smo razinom bilateralnih odnosa koji su vrlo dobri i bez otvorenih pitanja, a u području gospodarskih odnosa želimo smanjiti deficit na hrvatskoj strani, kaže se u priopćenju i dodaje kako je Sanader istaknuo i hrvatsku orijentaciju prema politici 'jedne Kine'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod povećalom javnosti Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Pozdravio presudu generalima Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

Zahvaljujući na gostoprimstvu i izvrsnoj organizaciji posjeta, kineski predsjednik Hu, koji je u petak popodne doputovao u Hrvatsku, potvrdio je kako su dvije zemlje tradicionalno prijateljske. U razgovoru je ocijenjeno kako se povećava međusobno povjerenje, te postupno produbljuje gospodarska, kulturna, znanstveno-tehnološka i prosvjetna suradnja. Neprekidno se učvršćuju i politički temelji odnosa, dodaje se u priopćenju.

Predsjednik Hu Jintao pozvao je hrvatske tvrtke da intenziviraju svoju nazočnost na kineskom tržištu kako bi se proširila suradnja osobito u znanstveno-tehnološkom području, telekomunikacijama, farmaceutskoj industriji i turizmu.

Gospodarski forum osigurat će dobre temelje za daljnje aktivnosti. Očekuje se da će do kraja godine zasjedati mješoviti hrvatsko-kineski odbori za znanstveno-tehnološku i gospodarsku suradnju, a na sjednici hrvatske vlade u petak je donesena i odluka o sudjelovanju hrvatske na Svjetskoj izložbi u Šangaju 2010., kaže se u vladinu priopćenju. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene