Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos na cesti

Policija objavila razlog kilometarske kolone nakon prevrtanja kamiona na A1: "Mi smo stigli nakon nekoliko minuta, ali..."

Na autocesti A1 prevrnulo se teretno vozilo
Na autocesti A1 prevrnulo se teretno vozilo Foto: Screenshot
Policija je u srijedu priopćila detalje o sinoćnjoj prometnoj nesreći i višesatnom zastoju prometa na autocesti između Jastrebarskog i Karlovca, a odgovornost su usmjerili na "sporost Hrvatskih autocesta".

Karlovačka Policijska uprava izrazila je žaljenje sudionicima zastoja "koji su bili opravdano ljuti ili nervozni", jer je prekid prometa za ljude u koloni trajao od 18:30 do 22:40 sati, a potpuno se normalizirao tek iza 3 sata.

U priopćenju stoji da je "policija u suradnji s Hrvatskim autocestama napravila sve što je mogla i trebala u navedenoj situaciji, a u odnosu na okolnosti koje su dovele do prekida prometa".

Operativno-komunikacijskom centru karlovačke policije stiglo je, kažu, "na stotine poziva građana koji su se zatekli u koloni vozila" na dionici autoceste A1 prije Karlovca, u smjeru juga.

Do zastoja je došlo u 18:30 kada je 53-godišnji Poljak kamionom poljskih oznaka izazvao prometnu nesreću u kojoj nije bilo ozlijeđenih.

Stigli za nekoliko minuta

U policiji kažu da su za nekoliko minuta stigli na mjesto nesreće te "poduzeli neophodne mjere u cilju sigurnosti prometa", ali je zbog velikog priljeva vozila došlo do stvaranja kolone od oko tri kilometara.

Zbog toga je u konzultaciji s Hrvatskim autocestama u 19:35 sati na čvoru Jastrebarsko postavljena signalizacija za preusmjeravanje prometa na državnu cestu D1.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija - 5 Očevid u tijeku Tragedija u Međimurju: Kombi udario pješakinju, poginula na licu mjesta

Na mjesto nesreće je u 20:15 došla dizalica za uklanjanje prevrnutog kamiona, a u policiji kažu da je razlog stvaranja kolone bila "sporost odgovornih osoba u Hrvatskim autocestama koji su trebali osigurati uklanjanje teretnog vozila koje je bilo zapriječeno na kolniku".

U 22:40 sati teretno vozilo je djelomično pomaknuto s trake za pretjecanje nakon čega su se vozila iz kolone propuštala jednim prometnim trakom. Cijelo to vrijeme trajao je i očevid nesreće koji je završio u 23 sata.

Pročitajte i ovo Na autocesti A1 prevrnulo se teretno vozilo ČEKALI U KOLONI VIDEO Na autocesti A1 prevrnuo se kamion, pa prouzročio velike gužve, sanacija trajala do dugo u noć

Teretno je vozilo s prometnice konačno uklonjeno oko 3 sata, nakon čega je i očišćen kolnik te je od 3:15 promet autocestom bio u potpunosti normaliziran.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene