Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskih pravaša - Hrvatskoga pravaškog pokreta Dražen Keleminec na današnjoj je konferenciji za novinare u Osijeku ponovno optužio osječkog gradonačelnika Antu Đapića, predsjednika HSP-a, za nezakonito stjecanje imovine.


Ustvrdio je kako je, među ostalim, kuća koja se nalazi u Kolodvorskoj ulici u Osijeku, na mjestu gdje je srušena kuća u kojoj je Đapić odrastao, a danas u njoj živi njegov brat, 'nezakonito izgrađena novcem osiguranim privatnopartnerskim ugovorom između grada Osijeka i tvrtke Osijek-Koteks iz 2007. o izgradnji autobusnog kolodvora', a ugovor je, kazao je, potpisao Đapić. Umjesto izgradnje autobusnog kolodvora, za koji radovi 'do danas nisu ni započeti, ubrzo je izgrađena ta kuća', naveo je Keleminec.

Vezani članci Ivo Sanader - 1 DORH objasnio kako će država naplatiti 74 milijuna kuna od Ive Sanadera Ivo Sanader Gdje su pare? HDZ ima novca, ali država muku muči s naplatom u postupcima protiv Ive Sanadera

Dodao je kako će od Državnog odvjetništva i Uskoka zatražiti proširenje istrage o gradnji te kuće, ocijenivši netočnim izjave Đapićeva odvjetnika i prijatelja Krunislava Olujića da su mjerodavna državna tijela odbacila kaznene prijave koje su protiv Đapića podnijeli on i Dobroslav Paraga. Keleminec je konferenciju za novinare održao u Kolodvorskoj ulici u Osijeku ispred kuće broj 50 u kojoj je Đapić odrastao, a nazočni su bili i policajci koje je Keleminec pozvao, kako je rekao, zbog 'sigurnosti od Đapićevih batinaša'. Osječki gradonačelnik Anto Đapić, koji je na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića u povodu Valentinova dijelio građankama crvene ruže, na upit kako komentira Keleminčeve optužbe rekao je: 'Danas je Valentinovo i ne želim uopće komentirati Keleminca.'

A za to vrijeme, više od tisuću crvenih ruža podijelio je Anto Đapić svojim sugrađankama na ulicama Osijeka. S nekima je i zaplesao tzv. Tango Valentino.