Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kbc split

Kukali da im nedostaje 150 medicinskih sestara, a prijavljene na natječaj već gotovo dva mjeseca ne zovu na razgovor

Medicinska sestra, ilustracija
Medicinska sestra, ilustracija DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija KBS Split (Foto: Dnevnik.hr) - 1 KBS Split (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr KBC Split (Foto: Dnevnik.hr) - 2 KBC Split (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Josip Perić (Foto: Dnevnik.hr) Josip Perić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Medicinska sestra, ilustracija Galerija 1/4 >>
Nakon priloga o nedostatku 150 medicinskih sestara u KBC-u Split i nakon što je zamjenik ravnatelja bolnice spomenuo kako će dio tog problema nadomjestiti natječaj za zapošljavanje 42 medicinske sestre, Dnevnik Nove TV doznaje kako je natječaj raspisan još početkom travnja, a stotinjak kandidata koji su se prijavili u roku od 8 dana – do danas još nije bilo na razgovoru.

Tek je na stranicama KBC-a objavljen popis kandidata koje u petak očekuju na razgovoru. Dok se ravnatelj bolnice pravda sporom administracijom, iz Hrvatske udruge za zaštitu prava pacijenata imaju oštru poruku.

Pročitajte i ovo Policijski očevid u Kaštel Štafiliću - 1 Oglasila se i policija Propucani HGSS-ovac bori se za život, njegov otac ispričao što se dogodilo: ''Napadač je pucao po cijelom automobilu'' Zdravstvo u Zadru - 4 Tko je odgovoran? Snimila dramatičan razgovor s liječnikom, odgovor ju je šokirao: "Da je to bila vaša mama, što biste učinili? Pitam vas kao čovjeka!"

''Ako postoji dobra volja, cijeli se natječaj može provesti u sedam dana. To su sigurno greške pojedinaca i tromost sustava. Država treba pokazati da ona cijeni svoje medicinske djelatnike, a posebno medicinske sestre koje brinu za zdravstveno stanje svih pacijenata u Hrvatskoj, a to je jedino moguće da im se omoguće veće plaće i bolji uvjeti rada te mogućnost napredovanja unutar sustava'', rekao je Josip Perić iz Udruge za promicanje prava pacijenata.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene