Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi je vole

PRETRPANE SOBE, PROPUH I MANJAK LIJEČNIKA Unatoč tome, ova bolnica u samom je vrhu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekad poznata po izrazito lošim uvjetima i nekontroliranim bolničkim infekcijama, danas slovi za jednu od najboljih bolnica kad je abdominalna kirurgija u pitanju.

Zagrebačka bolnica Merkur u nekoliko posljednjih godina doživjela je procvat.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

U ovoj se hrvatskoj bolnici obavlja najbolja transplantacija u zemlji. Od svibnja prošle godine, transplantacijski kirurzi i pacijenti, preselili su se u nove prostorije - moderne, opremljene najsuvremenijom tehnologijom. A baš se ovih dana sele i transplantacijske ambulante.

'Budući da su tu bile predviđene liječničke sobe, gdje bi oni pisali, odmarali se itd., onda smo nauštrb toga dali našim bolesnicima', kaže sanacijski upravitelj KB Merkur dr. Dinko Škegro.

Transplantacijskom programu sve je podređeno, a zbog velikog broja transplantacija u bolnici manjka anesteziologa. 'Svi mi moramo biti 24 sata dostupni za potrebe tog programa. To je sve vrlo teško. Zimski su mjeseci, razdoblje je zimskih viroza, bolovanja, starih godišnjih odmori. Tako da, vrlo, vrlo je teško organizirati. A, kaže dr. Jadranka Pavičić Šarić, voditeljica Odjela za anesteziju.li, organiziramo se, radimo'

Mnogi pacijenti iz cijele zemlje žele se liječiti baš na Merkuru. Pa, čak i to što moraju spavati u lošijim sobama, nije im problem. U nekim bolje je ne otvarati prozore. Kad puše vjetar, bude i razbijenih. K tome, propuh je.

Ali, uskoro počinje obnova i ovog dijela, novac je osiguran iz EU fondova. Skučene i pretrpane sobe najproblematičnije su tijekom ljetnih mjeseci.

Ali, pacijentima, složni su, ništa ne smije nedostajati. Pa, čak i nauštrb privatnog života. A rezultati su očiti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene