Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pliva privremeno obustavlja ispuštanje otpadnih voda u Savskom Marofu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plivine relevantne službe do danas nisu zaprimile kaznene niti prekršajne prijave protiv Plive i odgovarajuće odgovorne osobe niti ikakvo rješenje kojim bi se tvrtki izrekla mjera ili zabrana daljnjeg ispuštanja otpadnih voda u Savskom Marofu.

Neovisno o tome Pliva je kao odgovorna kompanija odlučila privremeno obustaviti ispuštanje tehnoloških otpadnih voda iz proizvodnih pogona u Savskom Marofu, priopćeno je iz te tvrtke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi u proizvodnji Nestašica popularnog antibiotika: Neće biti dostupan do kraja siječnja Slika nije dostupna Kaznena prijava protiv Plive i Kvasca zbog otrovnih voda

Napominje da će nastaviti suradnju sa svim nadležnim službama kako bi se problem što brže riješio, a u očekuje i primitak cjelovitog izvještaja zadnje provedene inspekcije na toj lokaciji.

Pliva navodi da već duže vrijeme poduzima sve potrebne korake kako bi se iznašlo zadovoljavajuće rješenje na zadovoljstvo stanovnika općine Brdovec u blizini potoka Gorjak. Ističe da u posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno surađuje s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Hrvatskim vodama i predstavnicima općine Brdovec i grada Zaprešića. 

Pliva napominje da je izradila i Program korektivnih mjera kao i Program mjera za unapređenje kvalitete otpadnih voda na lokaciji Savski Marof o čemu je pismeno obavijestila sve relevantne institucije. Naglašava da su se nadležne službe
suglasile s tim programima te da ih Plivini predstavnici redovito informiraju o postignutom napretku.

Pliva je poduzela sve kako bi se riješio problem i postavilo
posljednjih nekoliko stotina metara nepropusnog cjevovoda što bi omogućilo da se njezine otpadne vode izlijevaju u rijeku Savu, ističe se i u priopćenju te tvrtke.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva priopćilo je jučer da je podnijelo kaznene i prekršajne prijave protiv tvrtki Plive Hrvatska i Kvasac zbog teških djela protiv okoliša. Posljednjih dana provedeni su inspekcijski nadzori i dva uzorkovanja ispuštenih voda s lokacije proizvodnih pogona u Savskom Marofu (Prudnice) u vodotok Gorjak i utvrđena ispuštanja jako onečišćenih otpadnih voda tvrtki Kvasac d.o.o. i Pliva Hrvatska d.o.o., navodi se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene