Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kaznena prijava zbog prodaje uginule stoke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Ivana Bogdanovića iz Gorjana zbog sumnje da je prodavao kožu i meso uginule stoke policija će podnijeti kaznenu prijavu.

Kako je danas izvijestila Policijska uprava osječko-baranjska, riječ je o kaznenom djelu ugrožavanja okoliša otpadom.

Pročitajte i ovo Ilustracija određen istražni zatvor Neka susjedu crkne krava: Predsjednik lokalnog HDZ-a uhićen zbog trovanja Slika nije dostupna Svi u suzama VIDEO JEZIVI PRIZORI Mrtve životinje diljem sela

Osnovano se sumnja da je taj 43-godišnjak (policija ne navodi niti inicijale) od listopada 2006. do 24. veljače ove godine od uzgajivača s područja Đakovštine odvozio uginulu stoku s koje je gulio kožu radi prodaje.

Dio mesa s pojedinih lešina prodavao je za prehranu pasa i drugih životinja. Lešine je potom bacao u najmanje dva iskopana rova na državnom poljoprivrednom zemljištu koje ima u zakupu.

Osječko-baranjska policija je izvijestila da protiv 43-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva jučer je izvijestilo da je strvine na zakupljenu zemljištu odlagao nezaposleni veterinarski tehničar I.B. iz Gorjana, skidao s njih kože i prodavao ih za 200 kuna, a svježe meso je prodavao uzgajivačima pasa i zoološkom vrtu u Našicama za pet kuna po kilogramu ili ga je darivao.

U priopćenju se navodi da je I.B. priznao sve što je radio sa
strvinama od studenoga 2006..

Ilegalno odlagalište u nedjelju popodne otkrila su dvojica seljaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene