Policija je zahvalila građaninu koji je brzo reagirao i spriječio daljnje širenje požara prema kućama i autocesti A1. 44-godišnjak je prijavio starijeg muškarca policiji i zadržao ga do njihova dolaska nakon što je on izazavao požar na području Lovinca.


Policijski djelatnici iz Gospića podnijeli su kaznenu prijavu protiv 86-godišnjaka iz Mogorića, na području Lovinca, koji je izazivao požar na otvorenom zapalivši traktorsku gumu na livadi, izvijestila je u utorak gospićka policija.

Vezani članci Vatrogasci gase požar, ilustracija - 1 Počela je sezona paljenja korova, vatrogascima su pune ruke posla zbog nemara: Ovih se pravila treba pridržavati kod spaljivanja otpada Arhiva, prosvjed u Metkoviću održan prosvjed potpore Kseniji Kaleb održan u siječnju 2019. (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 3 Smrt malenog Gabrijela: Dvije godine nakon tragedije podignuta optužnica, majka kroz suze - "Meni ništa od ovoga nije lakše. Svaki dan mi je sve teže i teže što moga djeteta nema"

Muškarca se sumnjiči da je u petak, 10. travnja oko 12 sati, na traktor sajlom zavezao gumu koju je zapalio i tako se kretao livadom i nekontrolirano palio suhu travu i nisko raslinje. U tome ga je priječio 44-godišnjak koji ga je prijavio policiji i zadržao do dolaska policijskih službenika, priopćeno je iz PU ličko-senjske.

Požar su ugasili pripadnici DVD-a Lovinac.

Protiv 86-godišnjeg muškarca bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Policija u priopćenju zahvaljuje savjesnom 44-godišnjaku na njegovoj brzoj reakciji "zbog koje nije došlo do daljnjeg širenja požara prema obiteljskim imanjima i autocesti A1". (Hina)