Obavijesti Video Pretražite Navigacija
intervenirala policija

Zapaljenu gumu vukao traktorom pa izazvao požar: "Jesi li ti normalan, što to radiš? E, sad ćeš vidjeti!"

Stariji muškarac iz ličkog sela Mogorića uhvaćen kako zapaljenom gumom zavezanom za traktor izaziva požar. Zbog svega su intervenirali vatrogasci i policija.

"Jesi ti normalan? Pa, što radiš? Što pališ ovo? Nije ti to pašnjak, idiote jedan", vikao je vlasnik jednog ličkog lovišta kod sela Mogorić na starijeg čovjeka koji je za svoj traktor privezao zapaljenu gumu.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Sve se događalo u petak u ranim poslijepodnevnim satima kod ličkog sela Mogorić, a do dolaska vlasnika lovišta stariji je muškarac vukući gumu izazvao požar zbog kojeg su morali intervenirati i vatrogasci, a posla je imala i policija.

Intervenirala su četiri vatrogasca i požar su uspjeli ugasiti, no Marko Popović, vatrogasni zapovjednik, kaže nam da im je to u posljednje vrijeme svakodnevica. 

"Nažalost, dnevno imamo pet, šest takvih slučajeva zbog kojih moramo intervenirati. Tu vam je uglavnom starije stanovništvo i oni su tako naučili uređivati svoje zemljište. Ne znaju za druge tehnologije, naučili su to jednostavno paliti", kaže nam Popović. 

I zaista, na licu muškarca vidi se da je zatečen, da ne shvaća što je pogrešno napravio, a to nam potvrđuje i Popović. I dok većinu požara lički vatrogasci ipak uspiju ugasiti, ima i onih koje mogu samo gledati. Jedan takav, kaže Popović, gori već danima u brdima, na nepristupačnom terenu. 

Muškarca sa snimke privela je policija, a neslužbeno doznajemo da je protiv njega podignuta kaznena prijava. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene