Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijave do ponedjeljka

Kazne za neprijavu poreza i do pola milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogima će nikad mršaviji kućni budžet popraviti povrat poreza. Do sada je predano više od 830.000 prijava. Rok za predaju prijava istječe u ponedjeljak, a većina građana po običaju čeka zadnji trenutak.

U Poreznoj Upravi gužve, no bez duljih čekanja. Većina građana za predaju poreznih prijava, očito čeka posljednji trenutak. Prošle godine porezne prijave predalo je oko 1.100.000 građana. Ove godine taj bi broj mogao porasti za pet do deset posto. Do sada je registrirano nešto više od 830.000 prijava. Građani novac iščekuju s nestrpljenjem. 'Očekujem malo više, imam puno rupa i jedva čekam to pokriti. Sad sam na burzi pa će mi biti potrebno', rekla je jedna žena. Manji porez ili veći povrat poreza može se ostvariti prijavljivanjem olakšica kao što su kupnja ili gradnja stambenog prostora, plaćeni iznos lijekova i operativnih zahvata, troškovi najamnine pa čak i ugradnja klima uređaja. No, još uvijek ima pitanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobre vijesti Objavljeno kad stiže povrat poreza: Nadležna uprava otkrila detalje Novac - 2 Domišljati muljatori U zgradu na tajnoj lokaciji ušla kamera Dnevnika Nove TV: Istražitelji zaštićena identiteta otkrivaju o čemu se radi

'Uglavnom su pitanja vezana za olakšice, što se sve može iskoristiti za olakšice, što treba od dokumentacije i naravno uvijek pitanje hoće li biti povrat ili uplata', rekao je Ivan Kantoci, referent u Poreznoj. A, čini se, svi su već dobro isplanirali što će s dobivenim novcem. 'Neću ništa potrošiti, štedim, samo štednja', odgovarali su građani. Između 20 i 25 posto prijava dođe poštom. Iz Poreznih uprava pozivaju da se porez prijavljuje na vrijeme.

'Radimo u ponedjeljak 1.3. do 19 sati. Za sve one koji ne stignu predati godišnju poreznu prijavu istu mogu predati poštom, ali preporučeno. Mislim da će kao i ranijih godina pošta u Branimirovoj raditi do ponoći', rekao je Marko Buljan, pročelnik Porezne uprave Zagreb. Ignorirati poreznu prijavu nije pametno. Kazne se kreću do pola milijuna kuna. A, prvim isplatama građani bi se mogli obradovati u drugoj polovici travnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene