Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se ne smije?

Prijete visokim kaznama, a koliko ih naplate? "Mislim da je to glupost, ako nemaš gdje spavati, onda sigurno nemaš ni 1300 eura"

I ove godine u Dubrovniku iste slike: turisti kako bi uštedjeli spavaju na javnim površinama. Iz Grada prijete paprenim kaznama, a novinarka Dnevnika Nove TV Danijela Demarin Hasanović provjerila je da li se nešto novca od tih kazni slilo u gradski proračun.

Za sve vrijede ista pravila: moraju biti primjereno odjeveni, ne smiju bacati opuške na pod kao ni jesti ili piti uz objekte koji spadaju u kulturno dobro, a svi kućni ljubimci moraju biti na povodcu.

"U pravilu za fizičke osobe je kazna 130 eura s time da nismo restriktivni, većinom se svodi na upozorenja jer to su turisti koji dolaze i koji ne znaju za većinu pravila", objasnio je Hrvoje Seko, voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo.

No kod nekih prekršaja komunalci nemaju milosti. Ako vas komunalni redari uhvate da spavate na javnoj površini, propisana je kazna od 260 eura za fizičku osobu, a 1320 za pravnu.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović i Bruno Pavić - 1 Ključ napada Može li iza hakerskog napada biti druga država? "U tom slučaju to mogu biti samo ove države..."

"Mislim da ne bi trebali plaćati spavanje u javnosti. Ako ljudi nemaju gdje spavati, trebalo bi ih se pustiti da spavaju", smatra Robert iz Engleske.

"Pa mislim da je to glupost, jer ako nemaš gdje spavati, onda sigurno nemaš ni tih 1300 eura!", kaže Sarah iz SAD-a.

Kako je takvih slučajeva u gradu malo ili nimalo, redari su fokusirani na nezakonito kampiranje. Što se još kažnjava pogledajte u prilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene