Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon 25 godina postojanja kazalištu Mala scena prijeti zatvaranje.


Razlog zatvaranja je, optužuje njegova osnivačica, Vitomira Lončar grad Zagreb i gradonačelnik putem Ureda za kulturu. 'Zašto onima kojima nisu izvršili program, sredstva dolaze, a kazalištu Mala scena koje izvršava programe, sredstva ne dolaze i smanjena su za 72 posto, plus 120.000 kn koji nisu ubrojeni u ovih 72 posto, kazala je Lončar.

>> Kazalište za predstavu dobilo novac iz EU fondova!

Vezani članci Carstvo mraka (Foto: Facebook) Brutalna kazališna poslastica gorkog okusa na sceni ZKM-a: Siromaštvo koje vodi do propasti duše Zrinka Cvitešić (Foto: Instagram) Najuspješnija hrvatska glumica pohvalila se sretnom viješću: "Vraćam se svom drugom domu!"

Osim što su im unazad četiri godine smanjili sredstva za više od 70 posto, Lončar naglašava kako Gradski ured za kulturu radi sve kako bi uništili kazalište - od iznošenja lažnih podataka o poslovanju pa sve do neistinitih informacija o njegovu radu. Ukoliko ne dobiju hitnu isplatu sredstava koja su ugovorom dogovorena, Mala scena će biti zatvorena.

'Odlukom Vijeća za kazalište je ove godine određeno da će Mala scena imati nešto niže troškove, odnosno, da će Grad Zagreb nešto manje sufinancirati, a da će se taj određeni novac dati određenim drugim kazališnim skupinama koja kroz godine nisu imali tako dobre uvjete', kazao je zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Toni Tedi Lušetić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook