Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije samo ona prijavljena

Peović zadovoljno pozirala: "Sloboda! Prekršajni sud oslobodio me optužbe"

Katarina Peović
Katarina Peović Foto: Screenshot / Twitter Katarina Peović
Predsjednica Radničke fronte i saborska zastupnica Katarina Peović danas je na Twitteru objavila kako je oslobođena optužbi na Općinskom prekršajnom sudu.

Katarina Peović, predsjednica Radničke fronte i saborska zastupnica, objavila je kako je oslobođena optužbi na Općinskom prekršajnom sudu.

"Sloboda! Općinski prekršajni sud u Zagrebu oslobodio me optužbe da sam prekršila izbornu šutnju 2019. godine na izborima za EU parlament", objavila je danas Peović na Twitteru uz fotografiju.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu optužilo je Peović da je na dan europskih izbora, 26. svibnja 2019., prekršila izbornu šutnju. Za to je predviđena novčana kazna do 30.000 kuna, odnosno 3984 eura.

Zamjenica općinskog državnog odvjetnika Julija Penjak pozvala se na obavijest o nezakonitom ponašanju Peović koju je DORH-u u kolovozu 2019. dostavilo Državno izborno povjerenstvo.

Pročitajte i ovo Katarina Peović - 1 Zbog fotografije na društvenim mrežama Hoće li Peović biti kažnjena zbog kršenja predizborne šutnje? DIP prijavio 14 osoba

"Zlata Hrvoj-Šipek ovdje u Saboru drži nam predavanja kako nemaju dovoljno ljudi, materijalnih resursa i kako oni zapravo ne mogu raditi svoj posao, a onda dobivamo ovakve optužne prijedloge gdje vidimo da DORH itekako ima resursa i materijalnih uvjeta da čačka po profilima na Facebooku, a gotovo sam sigurna da su mediji i na europskim izborima snimali kandidate dok ubacuju svoje listiće u glasačku kutiju", rekla je Peović u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Hrvoja Krešića.

Zbog kršenja izborne šutnje na izborima za Europski parlament u svibnju 2019. Državno izborno povjerenstvo (DIP) prijavilo je DORH-u 14 osoba, a ne samo Katarinu Peović (RF).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene