Katarina Peović
Katarina Peović Foto: DNEVNIK.hr

Zastupnica Radničke fronte na Twitteru je opisala incident koji se zbio u pauzi. Ranije danas več su se porječkali i Mostov Nikola Grmoja te Tomislav Tomešević iz Možemo.


U srijedu je održana konstituirajuća sjednica novog saziva Sabora, a već su počele tenzije između zastupnika.

Vezani članci Staša Stojanović Srpska zastupnica podigla prašinu na društvenim mrežama: ''Pokušala upasti u Zadrugu, upala u Skupštinu'' Katarina Peović u Saboru Burno u Saboru zbog izjave Peović o prvom predsjedniku: "Optuživati dr. Tuđmana za zločinački poduhvat kršenje je ustavnih odredbi"

Katarina Peović iz Radničke fronte na svom je Twitteru objavila da ju je verbalno napao HDZ-ovac Vinko Zulim, koji joj je vrijeđao pretke nazvavši ih "koljačima".

"U pauzi u Saboru verbalno me napao HDZ-ov zastupnik Vinko Zulim bezumno urlajući da su mi preci bili koljači. Pokušali smo ga zamoliti da nas ostavi na miru, ali ni to nije pomoglo dok ga njegovi nisu odvukli iz kafića", napisala je Peović.

 

Za komentar smo kontaktirali HDZ, no u stranci nisu htjeli komentirati incident te nas uputili na Klub zastupnika HDZ-a gdje su također kazali da nisu upućeni u situaciju.

Radnička fronta reagirala je na incident. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Ovim putem izvještavamo Vas da je saborski zastupnik iz redova HDZ-a i načelnik općine Seget Vinko Zulim u pauzi današnje sjednice verbalno i grubo napao našu saborsku zastupnicu dr. sc. Katarinu Peović urlajući na nju i tvrdeći da su „joj preci bili koljači“.
Katarina Peović o ovome je izvijestila preko svog Twittera: 'U pauzi u Saboru verbalno me napao HDZ-ov zastupnik Vinko Zulim bezumno urlajući da su mi preci bili koljači. Pokušali smo ga zamoliti da nas ostavi na miru ali ni to nije pomoglo dok ga njegovi nisu odvukli iz kafića', napisala je Peović.

Vinko Zulim u javnosti je poznat od ranije kao načelnik općine koji je u dalmatinskoj općini Seget 2018. godine za reprezentaciju potrošio 295.704,19 kuna. Pod reprezentacijom se, kako tvrdi Zakon o porezu na dobit, podrazumijevaju troškovi "ugošćenja, darova s ili bez utisnutog znaka tvrtke ili proizvoda, odmora, športa, rekreacije, zakupa automobila, plovila, zrakoplova, kuća za odmor", a u praksi se nerijetko svodi na hranu i piće koje predstavnici naroda konzumiraju na teret proračuna.

Kao nova parlamentarna stranka najoštrije osuđujemo „moralne vertikale“ iz HDZ-a koji o precima Katarine Peović nemaju što pričati u kontekstu današnje politike. Javna je činjenica da su otac i baka Katarine Peović bili sudionici Narodnooslobodilačke borbe na kojoj se temelji i današnja moderna Republika Hrvatska. Njezini preci borili su se, između ostalog, i da općina Seget ne pripadne u tadašnjim uvjetima Kraljevini Italiji.

Pozivamo javnost i sve političke stranke prisutne u Hrvatskom saboru da notornog Vinka Zulima javno osude kao i ovaj bezumni čin. Vinko Zulim, novi zastupnik iz redova HDZ-a je prije nekoliko godina u općini koju vodi 10. travnja proglasio „praznikom“ te skratio radno vrijeme općinskih službenika. Takvim ljudima nije mjesto u najvišem predstavničkom tijelu Republike Hrvatske."

Ranije danas porječkali su se i Nikola Grmoja i Tomislav Tomašević.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju