Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Interventni vatrogasni vod Vatrogasne zajednice Karlovačke županije vratio se u nedjelju u Karlovac s drniškog područja gdje su od ponedjeljka do sinoć bili angažirani na gašenju požara na Promini, a njihov zapovjednik Goran Franković rekao je kako je 28 vatrogasaca iz Karlovca, Ogulina, Slunja i Vojnića, sa osam vozila, dobro odradilo svoj posao u Dalmaciji.


Goran Franković, koji se također vratio s njima s terena, rekao je da im je

zadatak bio spriječiti širenje požara prema naseljenim mjestima Vezani članci Izgorjela menza škole Stjepan Radić u Kaštel Štafiliću - 5 Uhićen piroman koji je podmetnuo požar u kojem je izgorjela školska kuhinja u Kaštel Štafiliću, nosio je bocu s benzinom U noći gorjeli automobili u Zagrebu (Foto: Pixsell,Roberto Anic) - 4 Napokon dolijao! Policija uhitila muškarca povezanog s izazivanjem požara na čak 22 automobila u Zagrebu

na sjeverozapadnom djelu planine Promina, ali i širenje požara na šumske dijelove Promine, bogate s divljači, koji su važni i zbog mikroklime, odnosno u ekološkom smislu.

"Naš rezultat je vidljiv, na kartama se na Promini vidi zelena fleka, koju smo mi branili, a koja je takva i ostala i na to smo jako ponosni, umorni smo, ali i svi živi i zdravi, što je najvažnije", poručio je Franković.

Ukupno su na izvanrednim dislokacijama u Dalmaciji s područja Vatrogasne zajednice Karlovačke županije bila angažirana 34 vatrogasca s 11 vozila, a sedam je vatrogasaca i dalje na redovnim dislokacijama, dvojica na otoku Lastovu i petorica u Šibeniku. (Hina)