Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na terenu i kanaderi i air tractori

Većina požara lokalizirana ili ugašena: "Najvažnije je da nitko nije stradao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska se i dalje bori s vatrom. U posljednja 24 sata, većina požarišta je ili lokalizirana ili ugašena. No novi je požar buknuo tijekom dana kod Knina, između Strmice i Surdupa. Gase ga vatrogasci i zračne snage, kuće nisu ugrožene.

Požar na srednjem i sjevernom Velebitu još nije stavljen pod nadzor pa tamošnjim snagama u pomoć pristižu profesionalni gasitelji iz Rijeke i Splita, a osim tih požara izbili su i novi na predjelu Ričica u općini Lovinac, gdje su vatrogasci iz Lovinca, Gospića i Zadra, doznaje se od zapovjednika ličko- senjske vatrogasne zajednice Hrvoja Ostovića.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani

Zbog velike opožarene površine na Velebitu u subotu je angažirana i Državna vatrogasna intervencijska postrojba Split s devet vatrogasaca koji su s opremom za gašenje helikopterom prebačeni na Kurozeb, gdje će prebaciti i vatrogasce JVP Grada Rijeke. Za uspostavljanje što bolje komunikacije na velikoj površini danas je angažirano i stožerno zapovjedno-komunikacijsko vozilo iz JVP Grada Rijeke.

Osim novih snaga iz Splita i Rijeke požar na Velebitu, koji je planuo 15. kolovoza i od tada se širi, gasi i 60 vatrogasaca iz Senja, Svetog Jurja, Krasna, Otočca, Kutereva, Sinca, Brinja, Vrhovina, Raba, Lopara, Krka, Crikvenica, Halubijana i Bakra.

Požar na Tulovim gredama u Parku prirode Velebit je još uvijek aktivan, a na požarištu koje zauzima prostor zagađen minsko-eksplozivnim sredstvima dežuraju vatrogasci DVD-a Velebit - Lovinac.grede

Udruga "Mocira iz Raba organizirala je i dopremila hranu za sve vatrogasce koji su danas na požarištu na srednjem i sjevernom Velebitu, te je Ostović u ime svih gasitelja zahvalio na njihovoj lijepoj gesti kao i svim Rabljanima koji su se organizirali i dopremili hranu na požarište.

Situaciju na požarištima pratite u nastavku:

19:10 Darko Dukić, glavni vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je izvijestio o najnovijim informacijama s požarišta.

"Djelomično možemo biti zadovoljni jer smo zaustavili širenje požara prema Surdupu koji je obrastao borovom šumom i nadamo se da ćemo ga tijekom večeri uspjeti staviti pod kontrolu i lokalizirati. 40 vatrogasaca je na terenu, kao i dva kandera i jedan air traktor i dajemo sve od sebe da to ugasimo tijekom večeri", kazao je Dukić.

Kazao je kako su svi požari na područjima Kistanja, Đevrsaka i Bribira lokalizirani ili ugašeni.

"Jedino je još jedan požar kod Knina aktivan, ali nadamo se da će i on tijekom večeri biti ugašen ili lokaliziran", kazao je Dukić te istaknuo kako su požari bili u blizini kuća, ali nijedan stambeni objekt niti vatrogasac nije nastradao", kazao je Dukić i zahvalio svima koji su sudjelovali u gašenju požara.

19:05 Zapovjednik ličko-senjske vatrogasne zajednice Hrvoje Ostović u Dnevniku Nove TV kazao je kako se požar na Velebitu ne može proglasiti lokaliziranim, ali je stavljen pod kontrolu.

17:00 U popodnevnim satima izbio je i požar između Karina i Pridrage.

"Tamo su naše snage uključujući i kanadere i air traktore. Taj će požar ubrzo biti pod kontrolom. Gori borova šuma, nema opasnosti za ljude", kazao je Šoša.

Kad je riječ o ostalim požarištima, Šoša je kazao kako je situacija pod kontrolom. U benkovačkom kraju požari su ugašeni.

14:00 Na novo požarište kod Knina (Strmica-Surdup) upućena su dva kanadera, doznaje se iz Ministarstva obrane. Na Biokovu požar gasi Airtractor AT-802, dok je na Jablanac dodatno upućen još jedan Canadair.

13:00 Uz Velebit gori i kod Knina gdje vatru gase dva kanadera, doznaje se iz Ministarstva obrane.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene