Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Karlovački gradonačelnik Miro Škrgatić (HDZ) predao je danas predsjedniku Gradskog vijeća Željku Gojšiću ostavku jer, kako je rekao, odlazi na novu dužnost na državnoj razini da pomogne stranci u realizaciji složenijih infrastrukturnih projekata, koji se, među ostalim, odnose i na Karlovac i Karlovačku županiju.


Već na prvoj sjednici Gradskog vijeća 26. travnja vijećnici će ga moći razriješiti dužnosti i izabrati novog. U izjavi novinarima Škrgatić je dodao i da će odluku o novom kandidatu za gradonačelniku u utorak, u konzultaciji s koalicijskim partnerima, donijeti Gradski odbora HDZ-a. Škrgatić neće aktivirati mandat gradskog vijećnika.

Vezani članci Dalija Orešković i Marijana Puljak Burne reakcije nakon presice Stožera: Zastupnice Orešković i Puljak traže ostavku Markotić i Capaka, Ahmetović na Twitteru - "Ova otužna žena mora otići" Mirjana Hruškar i Damir Boras Borasova prorektorica podnijela neopozivu ostavku: "Ne mogu podržati vaše odluke i postupke..."

Škrgatić ostaje potpredsjednik karlovačkog Gradskog odbora HDZ-a, kojemu je predsjednik Branko Vukelić.

Vjerujem da ću svojim radom na novoj dužnosti opravdati povjerenje premijera Sanadera, ministra Vukelića i svih članova i simpatizera HDZ-a, rekao je ne otkrivši o kojoj je dužnosti riječ. U utorak ili srijedu moći ću reći "adresu, a bit će to ili jedno od ministarstava ili velika državna tvrtka koja se bavi cestogradnjom", rekao je Škrgatić, koji je po zvanju arhitekt.

Na pitanje je li pravi razlog njegova odlaska neslaganje unutar HDZ-a, o čemu se nagađa, Škrgatić je odgovorio da je uvjerljiva pobjeda HDZ-ovih lista na izborima za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora početkom ovoga mjeseca pokazala da je "HDZ u Karlovcu jaka i homogena stranka", ali i da je u njoj "prihvatljivo i različito razmišljanje, pa se to događalo i unatrag tri ili četiri mjeseca".

Na novoj će dužnosti imati više "operativnih, a manje političkih zadaća", rekao je.