Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muke po potrošačima

Karlovačka toplana: AZOP nam je dao za pravo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačka Gradska toplana (GT) dobila je danas rješenje Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) da Gradska toplana d.o.o. nije povrijedila prava korisnika toplinske energije na zaštitu osobnih podataka, o čemu je večeras GT obavijestila i medije.

Priopćenjem koje potpisuje direktor GT-a Inoslav Latković precizira se da je rješenje suprotno tvrdnjama Regionalne organizacije zaštite potrošača (ROZP), na navodni nezakonit način rada GT-a i nezakonito pribavljanje osobnih podataka kupaca nove toplane od one toplane koja je ljetos otišla u stečaj.

U obrazloženju rješenja AZOP-a između ostalog piše da su korisnici usluga Gradske toplane d.o.o. bili upoznati s obradom svojih osobnih podataka od GT-a “budući da je Odluka o prijenosu koncesije za distribuciju toplinske energije na društvo Gradska toplana d.o.o. javno objavljena u Glasniku Grada Karlovca (19. lipnja. 2012. , a osobni podaci korisnika obrađivani su na zakonit način i u točno određenu svrhu, odnosno u skladu s posebnim zakonima: Zakonom o proizvodnji, distribuciji i opskrbi toplinskom energijom i Zakonom o koncesiji, kao i Odlukom Gradskog vijeća Grada Karlovca”.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika

>> Karlovac: Prepilio radijatore i dobio veći račun od onih koji nisu!

U provedenom postupku utvrđeno je da je Gradsko vijeće Grada Karlovca sukladno Zakonu o koncesiji dana 14. lipnja 2012. donijelo Odluku o prijenosu Ugovora o koncesiji za distribuciju toplinske energije s Toplane u stečaju na društvo Gradska toplana, a HERA je 27. srpanj 2012. godine društvu Gradska toplana izdala dozvole za obavljane djelatnosti, između ostalog i dozvolu za distribuciju toplinske energije potrošačima.

Samim time bio je neizbježan prijenos osobnih podataka korisnika toplinske energije, odnosno suvlasnika poslovno stambenih zgrada na području Grada Karlovca koja se obavlja u svrhu korištenja toplinske energije i ispostave računa za isporučenu toplinsku energiju, piše u rješenju.

Direktor Inoslav Latković zaključuje da je rješenje AZOP-a potvrda da GT “postupa u potpunosti u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske”. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene