Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji se žale pravobraniteljici

Karlovac: Ministarstvo odbilo molbe učenika, moraju se ispisati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vršiteljica dužnosti ravnateljice Šumarske i drvodjeljske škole kaže da će učenike ispisati bude li morala. Istovremeno, roditelji su o svemu obavijestili dječju pravobraniteljicu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) odbilo je molbu učenika upisanih s nedovoljnim brojem bodova u četverogodišnje programe karlovačke Šumarske i drvodjeljske škole da napravi iznimku i omogući im nastavak školovanja pa bi ti učenici danas trebali biti ispisani.

Pročitajte i ovo Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika Slika nije dostupna 'Promijenite odluku' Roditelji učenika karlovačke Šumarske i drvodjelske škole uputili apel Jovanoviću

>> Roditelji učenika karlovačke Šumarske i drvodjelske škole uputili apel Jovanoviću

V.d. ravnateljica Đurđica Janjanin rekla je da će ispisati učenike bude li morala, ali napomenula je da još traži rješenja i pomoć i unutar škole i izvan nje.

"Jedan se učenik sam ispisao, dio učenika možda će se prebaciti u trogodišnji program za stolare u našoj školi, a za preostale nam je učenike Ured državne uprave poslao popis nepopunjenih mjesta u školama Karlovačke županije, pa činimo sve da učenike ne izbacimo na ulicu", kazala je Janjanin nakon sastanka s roditeljima dodavši kako sutra ima sastanak u MZOS-u o tome što će se dogoditi s učenicima koji su upisani s dovoljnim brojem bodova, ali ih u ovoj situaciji u razredu ostaje tek nekoliko.

Roditelji su nakon sastanka s ravnateljicom novinarima kazali da su o svemu obavijestili pravobraniteljicu za djecu Milu Jelavić da ih ona zaštiti ističući da su djeca najmanje kriva.

Voditeljica službe za društvene djelatnosti Ureda državne uprave Vlasta Novosel rekla je Hini da je u županiji u strukovnim školama ostalo malo nepopunjenih mjesta u trogodišnjim programima.

Napomenuvši kako je jasno da se djeca nisu upisala sama te da postoji krivica i odgovornost odraslih, Novosel je istaknula kako ćemo iz ovog primjera svi naučiti da se propisi moraju poštovati. "Situacija nije jednostavna, ali sada trebaju svi razmišljati hladne glave. Što je za koga najbolje rješenje moraju zrelo odlučiti i učenici i roditelji", kaže Novosel.

Učenik koji je u osnovnoj školi postigao loš uspjeh, dodaje, ima jako loš start za zahtjevne četverogodišnje programe, a nakon školovanja slijedi i polaganje državne mature, podsjeća Novosel.

Prosvjetna inspekcija utvrdila je da je u školu upisan 31 učenik s manje od minimalnih 36 bodova potrebnih za upis u četverogodišnji program te je prosvjetna inspektorica 4. listopada naredila ispis svih protupropisno upisanih učenika, a Školskom je odboru uputila prijedlog za razrješenje ravnatelja Roberta Erdeljca.

No, Školski je odbor već prije, 2. listopada razriješio ravnatelja na njegov vlastiti zahtjev te je na istoj sjednici vršiteljicom dužnosti imenovana Đurđica Janjanin. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene