Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Promijenite odluku'

Roditelji učenika karlovačke Šumarske i drvodjelske škole uputili apel Jovanoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji 31 učenika koji je zbog nedovoljnog broja bodova moraju ispisati iz karlovačke Šumarske i drvodjeljske škole, uputili su apel ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću da promijeni odluku o kriterijima upisa u jesenskom upisnom roku.

Pedesetak roditelja javnosti se obratilo zajedničkom izjavom, koju je nakon sastanka s v.d. ravnateljicom škole Đurđicom Janjanin pročitala majka jednoga od učenika i u kojoj apeliraju na ministra da promijeni odluku iz travnja ove godine. 'Kad bi inspekcije ušle u sve škole, našle bi tisuće učenika koje po važećim kriterijima treba ispisati', tvrdi pedesetak roditelja koji su se odazvali današnjem sastanku.

Osim toga, dio roditelja tvrdi da im djeca nisu upisana s nedovoljnim brojem bodova jer su ih članovi upisnoga povjerenstva škole uputili da prilože potvrde kojima dokazuju pravo na dodatne bodove. Prosvjetna inspekcija te je bodove sada poništila, tvrde roditelji koji smatraju da djeca trebaju ostati u smjerovima koje su upisali.

>> U Karlovcu upisan još 31 učenik bez propisanoga bodovnog praga

Škola je jučer od Prosvjetne inspekcije dobila nalog da učenike u roku od tri dana ispiše iz četverogodišnjih programa. V.d. ravnateljica Đurđica Janjanin novinare je izvijestila da je ministra znanosti obrazovanja i sporta Željka Jovanovića u pismu zamolila da se učenicima dopusti da ostanu u školi, s obzirom na to da nikome nisu zauzeli mjesto. Zasad je iz škole ispisan samo jedan učenik, na zahtjev majke, dok se za ostale još traži rješenje, dodala je Janjanin.

Kako je najavljeno, u utorak u 12 sati održat će se roditeljski sastanak, a do tada se očekuje odgovor ministra. Među učenicima koji se sada moraju ispisati iz Šumarske i drvodjeljske škole su i dvije učenice koje su u ljetnom roku bile upisane u Prirodoslovnu školu u Karlovcu iz koje su se morale ispisati jer su bile među nepropisno upisanim učenicima kojima je poništen upis u tu školu.

Kako su rekle novinarima, bile su sretne kada su u jesenskom roku upisale smjer meteorološkog tehničara u Šumarskoj školi iz kojega se sada moraju opet ispisati, i to pet tjedana nakon početka nastave, nakon što su završili svi rokovi upisa u trogodišnje programe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene