Kardinal Puljić predvodio je misno slavlje u Komušini gdje je bila i Kolinda Grabar-Kitarović, tvrdi da je misi nazočila kao vjernica, a ne predsjednica RH

Galerija


Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić održao je misu u marijanskom svetištu u Komušini kod Teslića u središnjoj Bosni gdje je uz veliki broj vjernika bila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Vezani članci Koronavirus u Bosni i Hercegovini Strašni podaci u Bosni i Hercegovini: Preminulo čak 69 ljudi, potvrđeno više od 1400 novih slučajeva Kolinda Grabar-Kitarović u Mostaru (Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL) Grabar-Kitarović u Mostaru: "Hrvati imaju dvije domovine. Varaju se oni koji misle kako će pokleknuti i nestati iz BiH"

Puljić i Grabar-Kitarović prije mise su razgovarali iza zatvorenih vrata a vrhbosanski je nadbiskup kazao kako on hrvatsku predsjednicu na ovom mjestu vidi kao vjernicu i stoga pozdravlja njezin dolazak.

Novinarima je rekao da je tradicionalno okupljanje u Komušini u povodu blagdana Velike Gospe isključivo vjerničko i ne treba mu davati bilo kakvu političku dimenziju. Ipak je istaknuo kako se i tim vjernicima mora jamčiti pravo na njihov identitet. "Naš je identitet katolički i hrvatski", kazao je kardinal Puljić dodajući kako i svi drugi imaju pravo njegovati svoj identitet te da „svi zajedno moraju biti ravnopravni u BiH kao zajedničkoj domovini“.

Kondžilo je središnje Gospino svetište Vrhbosanske nadbiskupije i tamo se svake godine uoči 15. kolovoza okuplja na tisuće vjernika.

Uoči Velike Gospe nakon uvodnih obreda slijedi procesija od mjesta Komušine do brda Kondžila gdje vjernici časte Gospu Kondžilsku.