Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iza zatvorenih vrata

Predsjednica uoči blagdana Velike Gospe na misi u Bosni i Hercegovini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Puljić predvodio je misno slavlje u Komušini gdje je bila i Kolinda Grabar-Kitarović, tvrdi da je misi nazočila kao vjernica, a ne predsjednica RH

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić održao je misu u marijanskom svetištu u Komušini kod Teslića u središnjoj Bosni gdje je uz veliki broj vjernika bila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Potres kod Banja Luke Nema mira Tlo se ponovno treslo u susjedstvu: "Ljuljalo je brzo, desetak sekundi" Potres u BiH Još jedan Opet se zatreslo tlo u blizini Hrvatske, građani javljaju: “Bio je kratak, ali intenzivan“

Puljić i Grabar-Kitarović prije mise su razgovarali iza zatvorenih vrata a vrhbosanski je nadbiskup kazao kako on hrvatsku predsjednicu na ovom mjestu vidi kao vjernicu i stoga pozdravlja njezin dolazak.

Novinarima je rekao da je tradicionalno okupljanje u Komušini u povodu blagdana Velike Gospe isključivo vjerničko i ne treba mu davati bilo kakvu političku dimenziju. Ipak je istaknuo kako se i tim vjernicima mora jamčiti pravo na njihov identitet. "Naš je identitet katolički i hrvatski", kazao je kardinal Puljić dodajući kako i svi drugi imaju pravo njegovati svoj identitet te da „svi zajedno moraju biti ravnopravni u BiH kao zajedničkoj domovini“.

Kondžilo je središnje Gospino svetište Vrhbosanske nadbiskupije i tamo se svake godine uoči 15. kolovoza okuplja na tisuće vjernika.

Uoči Velike Gospe nakon uvodnih obreda slijedi procesija od mjesta Komušine do brda Kondžila gdje vjernici časte Gospu Kondžilsku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene