Upitan hoće li se Caritas uključiti u pomoć Bozanić je rekao kako je Caritas aktivan na terenu, a koliko je novca uplaćeno za pomoć nije znao reći.


Petrinju i Sisak posjetio je kardinal Josip Bozanić koji je u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Domagojem Mikićem rekao kako se još zbrajaju štete na crkvama.

Vezani članci Građani očajni zbog spore obnove Banovine - 3 Banovina tri mjeseca nakon potresa ne vidi napredak, stanovnici u suzama: "Na što liči naš grad... i nitko se ne bori za njega" Obitelj Hajdinjak Dom obitelji Hajdinjak u opasnosti: Zbog prodiranja vode morali su nakon potresa preseliti u kontejner

"Biskup je govorio o devet crkava koje su više ili manje stradale, a neke su potpuno porušene kao što je Žažina, Kravarsko. Ja sam posvetio crkvu u Petrinji nakon što je porušena u Domovinskom ratu, teško je čovjeku vidjeti da je opet narušena", rekao je Bozanić.

Upitan hoće li se Caritas uključiti u pomoć Bozanić je rekao kako je Caritas aktivan na terenu, a koliko je novca uplaćeno za pomoć nije znao reći.

"Koliko je novca uplaćeno, teško je reći. Koliko je preko raznih župa, crkvenih organizacija u domovini i izvan domovine, ja to ne mogu reći. Kako kaže evanđelje 'neka desnica ne zna što ti radi ljevica'“, rekao je Bozanić.

Uputio je i poruku naciji.

"Ovo je jedan izazov, što nam Bog ovime poručuje, zašto ovaj narod koji je trpio u Domovinskom ratu, trpio u Drugom svjetskom ratu, prošao križne puteve, ponovno trpi, pitanje je koje se postavlja. A vidim da je na djelu i savez dobra, mnoga srca su se pokrenula, možda je ovo znak da se mi u hrvatskoj državi više okrenemo ovom području. Potrebno je ljudima ovdje pomoći da mogu ovdje raditi, ovdje živjeti i organizirati svoj život", poručio je Bozanić. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju