Kao i svake godine, kardinal Josip Bozanić uputio je vjernicima tradicionalnu božićnu čestitiku. Naglasio je da je ovo vrijeme pomaganja drugima te istaknuo ulogu zdravstvenog osoblja tijekom pandemije.


Kardinal Josip Bozanić uputio je vjernicima tradicionalnu božićnu poruku. Rekao je da je ovaj Božić poseban zbog pandemije koronavirusa, ali i potresa koji je pogodio Zagreb. Dodao je da je ovo vrijeme pomaganja drugima, a posebno je istaknuo ulogu zdravstvenog osoblja, koje se, kaže, svim silama bori da pobijedi smrtonosni virus.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić Bozanić pozdravio epidemiološke mjere za Badnjak i Božić te pozvao svećenike da ih se pridržavaju

''Dok nas pošast koronavirusa prisiljava na razna ograničenja međuljudskih odnosa i na stanovito zatvaranje, Betlehemsko dijete poziva nas da se otvorimo kako bi smo sebe i svoje živote dali u službu drugih. Božić nas uči da ako želimo vidjeti i stići daleko trebamo biti blizu'', rekao je Bozanić.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju