Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ-ovci su se obrušili na Vladu i predsjednika Sabora zbog, kako smatraju, kršenja procedure u raspravi i glasovanju o amandmanima na državni proračun. Tomislav Karamarko sve je nazvao vođenjem politike na 'birtijaški način'.


Nedugo nakon što su iz prosvjeda napustili saborsko glasovanje o proračunu, zastupnici HDZ-a održali su konferenciju za novinare na kojoj je njihov predsjednik Tomislav Karamarko rekao da je 'dokazano da Vlada nije raspravljala o zastupničkim amandmanima', čime je prekršena procedura. To je nazvao 'vođenjem politike na birtijaški način'.

>> HDZ optužio Vladu za kršenje procedure, napustio glasovanje o proračunu!

Vezani članci Tomislav Karamarko (Foto: Dnevnik.hr) Tomislav Karamarko kandidirat će se za predsjednika HDZ-a? Još u kolovozu rekao kako o tome razmišlja Miro Bulj u Saboru (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Bulj: "Nitko ništa ne poduzima za sigurnost djece. Prevozite ih autobusima starim 30 godina"

'Nismo se, kada smo napustili sabornicu, ponašali kao uvrijeđene veličine, samo smo htjeli pokazati da ovako dalje više ne ide', kazao je Karamarko. Predsjednika Sabora Josipa Leku prozvao je da u vođenju sjednice ne štiti dignitet zastupnika. 'Ne može on biti sitni loši asistent u komediji koju Vlada proizvodi u parlamentu', rekao je i dodao da Leko na 'nemušt način' ne želi zaštiti interese građana, nego 'interese svoje partije'.

Novinarima se obratio i zastupnik te nekadašnji ministar financija Ivan Šuker, koji tvrdi da su Vlade u posljednjih osam godina uvijek raspravljale o zastupničkim amandmanima.

'Ministar Linić je rekao da je Vlada raspravljala, a onda je uz puno kontradiktornosti jasno rekao da Vlada nije raspravljala. Predsjednik Sabora ponizio je zastupnike i građane jer je dopustio kršenje procedure. Vrijeme je da se kaže stop bahatosti Kukuriku koalicije', rekao je Šuker.

Nekadašnji HDZ-ov ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković zatražio je fonogram sa sjednice Vlade kojim bi se dokazalo je li Vlada raspravljala o amandmanima ili ne. 'Ponašanje predsjednika Sabora je nedopustivo', rekao je Jandroković.

Na pitanje o tome hoće li HDZ nešto poduzeti, Karamarko je kratko odgovorio kako će se o daljnjim koracima dogovoriti. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook