Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko o Prgometu

VIDEO Detalji i analiza slučaja Prgometove ostavke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drago Prgomet više nije član HDZ-a, a na cijelu situaciju osvrnuo se lider najveće oporbene stranke.

Analizu ovog slučaja Tatjane Krajač u javljanju uživo za Dnevnik Nove TV, pogledajte u priloženom videu.

Pročitajte i ovo Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora? Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković?

Dojučerašnji zamjenik Tomislava Karamarka podnio je ostavku na funkciju i stranačko članstvo. Rezultat je to višegodišnjeg neslaganja sa stranačkom politikom.

Tomislav Karamarko u Zlataru se gdje osvrnuo na ostavku svog sada već bivšeg zamjenika Drage Prometa.

Prgomet mu pismo u  kojem podnosi ostavku nije uručio osobno, rekao je Karamarko, nego ga je ostavio njegovoj tajnici, a govoreći o sadržaju pisma šef HDZ-a je rekao da se radi o tek jednoj rečenici.

'Predsjedniče HDZ-a dajem ostavku na mjesto vašeg zamjenika i člana HDZ-a i ispod njegov potpis', rekao je Karamarko kroz smijeh.

Slikovito je opisao Prgometove kritike.

'Kritizirati glavnog trenera, zamislite da pomoćnik glavnog trenera kritizira glavnoga dok dobiva sve utakmice, malo čudno, ali Bogu hvala osjetili smo svi da je došao trenutak razlaza. On je to najbolje osjetio. Mogu mu reći da mu želim uspjeha u profesionalonoj karijeri i životu, puno zdravlja njemu i svima njegovima i neka ide svojim putem', rekao je Karamarko.

HDZ: Odlazak iz stranke je Prgometov izbor i želimo mu svu sreću

Komentirao je i današnju objavu Državnog zavoda za statistiku kako je BDP u posljednjem kvartalu prošle godine porastao je 0,3 posto u odnosu na isti period 2013.

'To 0,3 je ništa, naša vlada je imala rast 2011., ovo je malo ublažavanje pada koje nije rezultat mjera i rada nego rekao bih globalne slike gospodarstva', objasnio je.

A dotaknuo se i odnosa predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i premijera Zorana Milanovića koji posljednjih dana privlače pozornost javnosti međusobnim dopisivanjem. Šef HDZ-a smatra da je vrijeme da prepirke prestanu. Naglasio je da je predsjednica odlučna, ali da već spomenue prepirke nikome ne koriste te da je previše gladnih i nezaposlenih da bi gubili vrijeme na to.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene