Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef HDZ-a o 'lex Perković'

Karamarko: Ne daj Bože nekakvih sankcija, strahovita šteta je već počinjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef HDZ-a Tomislav Karamarko jutros je u Saboru, prije početka godišnjeg izvješća premijera, dao izjavu oko posljedica 'lex Perkovića' za Hrvatsku i ustavnih promijena.

U HDZ-u smatraju kako pitanje 'lex Perkovića' nije problem koji je malen ili koji nije vrijedan velike pažnje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

'Netko pokušava minorizirati taj problem. Ne može se kršiti ugovore niti poreći što se potpisalo i ono na što se obavezalo. Mi moramo naći izlaz iz ove situacije, nedaj bože nekakvih sankcija, šteta je već strahovita počinjena. Možda se sankcije nikad ne realiziraju, možda se i povuku, ali ostaje ono što se zove nepovjerenje, koje je gospođa Reding tri puta akceptirala i to je najstrašnije, s time smo ušli u EU. Katastrofa. To je zasluga ove Vlade', istaknuo šef HDZ-a Karamarko.

>> UŽIVO Milanović: Hrvatska nikome ništa ne duguje za ulazak EU! Nitko nam ništa nije poklonio!

Šef HDZ-a i oporbe osvrnuo se i na moguće promijene Ustava.

'Moramo vidjeti kako će to izgledati i što će predlagati. Mi bi promjenu podržali uz brojne preduvjete ako misle promjenom ustava zamagliti istinu oko komunističkih zločina u vrijeme titoističkog režima i ove incidentne zločine koji su se događali u suvremenoj drzavi, onda se varaju. To je bacanje prašine u oči. Ako dođe do promjene unutra će biti jasno određena osuda komunističkog režima, jasno će se morati reći što je taj režim značio i mi ćemo tražiti da u preambuli Hrvatska osim što se bazira na starčevićanstvu i pozitivnim tradicijama i tekovinama ljevice, ali kako antifašizmu tako i na antikomunizmu. To bi bila ideja', pojasnio je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene